Mainos

Taleban vapauttaa eteläkorealaiset panttivankinsa

Etelä-Korea lupaa vastineeksi vetää joukkonsa Afganistanista ennen vuodenvaihdetta.

Taleban-taistelijat ovat luvanneet vapauttaa 19 eteläkorealaista panttivankiaan Afganistanissa. Neuvotteluissa saavutetun läpimurron vahvistivat Etelä-Korean presidentin kanslia ja talebanien tiedottajaksi itseään kutsuva Jusuf Ahmadi.

Vangit vapautetaan kolmen tai neljän päivän sisällä, sanoi neuvotteluihin osallistunut heimopäällikkö Mohammad Zahir. Samaa mieltä oli myös talebaneja edustanut neuvottelija Qari Mohammad Bashir.

Etelä-Korean mukaan vapautuksesta päästiin sopuun, kun maa suostui vetämään joukkonsa pois Afganistanista ennen vuodenvaihdetta. Etelä-Korea oli kuitenkin suunnitellut noin 200 sotilaan joukon vetämistä vuoden loppuun mennessä jo ennen panttivankikriisiä. Suurin osa eteläkorealaisista työskentelee Afganistanissa insinööreinä tai lääkäreinä.

Etelä-Korea myöntyi myös keskeyttämään lähetystyönsä Afganistanissa. Bashir ilmoitti tänään Talebanin haluavan kaikkien eteläkorealaisten avustustyöntekijöiden poistuvan maasta kolmessa tai neljässä päivässä, mutta Etelä-Korea ei vahvistanut tietoja.

Afganistanin hallitus ei suostunut missään vaiheessa talebanien vaatimuksiin. Alunperin sissit halusivat hallituksen vapauttavan useita Taleban-vankeja vastineeksi eteläkorealaisista.

Eteläkorealaiset ovat olleet talebanien vankeina lähes kuusi viikkoa. 23 avustustyöntekijän ryhmä siepattiin, kun he olivat matkustamassa bussilla Kabulista Kandahariin heinäkuun 19. päivänä. Sittemmin talebanit tappoivat kaksi panttivankia ja vapauttivat toiset kaksi elokuun puolivälissä..

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.