Mainos

Taleban uhkasi hyökätä Hollantiin, jos äärioikeisto saa linjansa hallitukseen

Afganistanilainen Taleban-johtaja Zabiullah Mujahid on varoittanut Hollantia hyökkäyksellä, jos se ottaa anti-islamistisen parlamentaarikon Geert Wildersin linjauksia hallitusohjelmaan, kertoo sanomalehti Volksrant daily.

- Jos Hollanti ylläpitää ja voimistaa anti-islamistista politiikkaa, on varma, että Hollannista tulee jihadistien kohde, on Mujahid sanonut lehden mukaan.

Wildersin Vapauspuolue on lupautunut Hollannin vähemmistöhallituksen tukipuolueeksi. Vastineeksi puolue haluaa tavoitteitaan kristillisdemokraattien ja liberaalien hallitusohjelmaan. Hallituksen odotetaan koventavan maahanmuuttopolitiikkaa muun muassa ottamalla käyttöön burkha-kiellon ja keinoja, joilla vähennetään maahanmuuttoa.

- Jos hän (Wilders) onnistuu junailemaan lisää anti-islamilaista lainsäädäntöä Hollannin parlamentissa, ei ole epäilystäkään, etteikö muslimit muissa maissa ryhtyisi toimiin auttaakseen veljiä ja siskojaan, Mujahid sanoi.

Hän jatkoi, että Taleban on ollut hyvin varovainen Hollannin suhteen, koska se oli ensimmäinen maa, joka päätti lopettaa Afganistanin miehityksen.

Kiista sotilasavun jatkamisesta Afganistaniin johti edellisen koalitiohallituksen kaatumiseen ja hollantilaisjoukkojen vetämiseen pois miehitysalueelta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.