Mainos

Taleban-terroristit antoivat panttivangeilleen lisää armonaikaa

Afganistanissa on noin 200 eteläkorealaista rauhanturvaajaa ja saman verran siviilejä. Maassa oleskelevia eteläkorealaisia siviilejä on kehotettu poistumaan maasta.

Afganistanilaisten Taleban-taistelijoiden ryhmä on jälleen pidentänyt vuorokaudella panttivankiensa armonaikaa. Talebanit ilmoittivat, että asia voidaan ratkaista neuvottelemalla huomiseen kello 17.30:een mennessä.

Ryhmä pitää parhaillaan vankinaan sieppaamiaan 23:a eteläkorealaista avustustyöntekijää. Siepatuista suurin osa on nuoria naisia.

Talebanit ovat uhanneet alkaa tappaa vankeja, ellei Etelä-Korea vedä joukkojaan Afganistanista eikä Afganistanin hallitus vapauta 23:a Taleban-vankia.

Talebanit ilmoittivat tänään haluavansa keskustella eteläkorealaisten neuvottelijoiden kanssa ilman välikäsiä.

Sissien tiedottaja kertoi tänään myös, että toinen talebanien kaappaamista saksalaisista panttivangeista on elossa. Myös neljä afgaanipanttivankia on yhä hengissä. Aiemmin tiedottaja oli kertonut kahden saksalaisen ja viiden afganistanilaisen panttivangin kuolleen.

Vastineeksi saksalaisen ja afganistanilaisten vapauttamisesta Talebanit haluavat Afganistanin hallituksen vapauttavan kymmenen Taleban-vankia ja Saksan joukkojen vetäytyvän maasta. Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi tänään, ettei maa suostu talebanien vaatimuksiin.

Saksan viranomaiset ovat nähneet kuolleen saksalaispanttivangin ruumiin. Ruumissa oli luodinreikiä, mutta varsinainen kuolinsyy on yhä epäselvä.

Etelä-Korea ilmoitti tänään rankaisevansa kansalaisiaan, jotka matkustavat Afganistaniin ilman lupaa. Afganistanin-matka ilman pätevää syytä saattaa johtaa vuoden vankeustuomioon tai kolmen miljoonan wonin eli yli 2300 euron sakkoihin.

Afganistanissa tällä hetkellä oleskelevia eteläkorealaisia siviilejä on kehotettu poistumaan maasta. Afganistanissa on noin 200 eteläkorealaista rauhanturvaajaa ja saman verran siviilejä.

Etelä-Korean "kiellettyjen maiden" listaan kuuluvat tällä hetkellä vain Irak ja Somalia. Afganistan lisättäneen niiden joukkoon virallisesti perjantaina, kertoivat viranomaislähteet.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.