Mainos

Taleban päästää Punaisen Ristin tapaamaan pidätettyjä

Afganistania hallitseva Taleban-liike päästää Punaisen Ristin kansainvälisen komitean edustajat tapaamaan pidätettyjä ulkomaisia avustustyöntekijöitä, joita syytetään kristinuskoon käännyttämisestä.

Asiasta kertoi Talebanin ulkoministeri Wakil Ahmed Mutawakil uutistoimisto Reutersille torstaina. -Meillä ei ole mitään sitä vastaan. He (Punainen Risti) voivat tavata pidätettyjä milloin tahansa, Mutawakil sanoi. Hänen mukaansa asiasta ei ole vielä kerrottu Punaisen Ristin viranomaisille.

Avustustyöntekijät pidätettyinä jo kolmatta viikkoa

Yli kaksi viikkoa pidätettyinä olleet kahdeksan länsimaista avustustyöntekijää eivät ole toistaiseksi saaneet olla missään yhteydessä ulkomaailmaan. Heitä tapaamaan tulleet Yhdysvaltain, Saksan ja Australian diplomaatit käännytettiin takaisin eikä pidätettyjen ole myöskään sallittu ottaa yhteyttä asianajajiin.

Ääri-islamilaiset talebanit ovat tähän saakka sanoneet, ettei kukaan saa tavata pidätettyjä ennen kuin syytteet on tutkittu. Kristinuskoon käännyttämisestä voi Afganistanissa seurata ankarimmillaan kuolemantuomio.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.