Mainos

Taleban mobilisoi kansaa pyhään sotaan

Afganistanin valtaapitävä Taleban-hallitus on mobilisoinut 300 000 miestä pyhään sotaan Yhdysvaltoja vastaan, kertoi Talebanin puolustusministeri mullah Obaidullah tänään.

Puolustusministeriön lausunnon mukaan sotilailla on kokemusta pyhästä sodasta ja heidät on mobilisoitu tärkeimpiin kaupunkeihin ja rajoille. Lausunnon mukaan lisää sotilaita on jo värväytynyt ja sadat tuhannet ovat ilmaisseet halunsa värväytyä.

Talebaneilla ei ole vakituisia asevoimia. Sisällissotaa opposition Pohjoista liittoa vastaankin käydään vapaaehtoisvoimin. Lausunnossa muistutettiin myös, että Taleban haluaa edelleen välttää yhteenottoa Yhdysvaltojen kanssa. Talebanin mukaan mahdollinen hyökkäys Afganistaniin uhkaisi koko alueen vakautta.

Taleban-liike on myöntänyt kärsineensä tappioita opposition hyökkäyksissä.

Talebanin edustajan mukaan oppositio on vallannut pohjoisessa Zari Bazarin kaupungin. Kaupunki sijaitsee noin sadan kilometrin päässä strategisesti tärkeästä Mazar-I-Sharifista.

Afganistanin oppositio on viime päivinä kiihdyttänyt iskujaan Talebaneja vastaan. Opposition mukaan se on iskenyt kolmella eri rintamalla maan pohjoisosissa.

Pakistan on ilmoittanut vetävänsä kaikki diplomaattinsa pois pääkaupunki Kabulista.

Vetoomus YK:lle

Taleban-liike on lähettänyt YK:lle vetoomuksen, jotta YK painostaisi Yhdysvaltoja luopumaan suunnitelluista iskuista Afganistaniin. Vetoomuksen mukaan Osama bin Laden ei voi olla syyllinen terrori-iskuihin, koska hän on elänyt eristäytyneenä ulkomaailmasta.

Vetoomuksessa korostetaan myös sitä, että epäilty on syytön, kunnes hänet on oikeudessa todettu syylliseksi. Taleban-liike väittää myös ampuneensa alas amerikkalaisen vakoilukoneen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.