Mainos

Taleban: Liittouman joukot joutuivat perääntymään

Yhdysvaltain ilmaiskujen jatkuessa Taleban on kertonut ensimmäisestä onnistuneesta vastaiskustaan pohjoisen liittoutumaa vastaan.

Afganistania hallitseva Taleban on kertonut pakottaneensa sitä vastaan taistelevan pohjoisen liittoutuman joukot perääntymään maan pohjoisosassa käydyissä taisteluissa.

Taisteluja käytiin Balkhin maakunnassa noin 60 kilometrin päässä strategisesti tärkeästä Mazar-i-Sharifin kaupungista. Liittoutuma kertoi saaneensa lauantain vastaisena yönä haltuunsa Aq-Kuprukin alueen sen jälkeen, kun 800 Talebanin sotilasta vaihtoi puolta kesken taistelun. Sen mukaan taisteluissa kuoli 80 Talebanin sotilasta.

Myöhemmin Talebanin Pakistanin-suurlähettiläs Abdul Salam Zaeef kertoi uutistoimisto AIP:lle Talebanin vallanneen alueen takaisin. Hän myös torjui väitteen Talebanin taistelijoiden loikkauksesta vastapuolen riveihin, ja kertoi opposition kärsineen raskaita tappioita.

Liittouman edustajan mukaan taistelut ovat jatkuneet myös Keshendehin maakunnassa, missä Yhdysvaltain koneet pommittivat talebanien asemia. Mikäli liittoutuma saa haltuunsa Balkhin maakunnan pääkaupungin Mazar-i-Sharifin, se katkaisisi talebanien huoltoreitin Afganistanin länsiosiin sekä Uzbekistaniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.