Mainos

Taleban-liike surmasi neljä terrorismista epäiltyä

Taleban-liike on surmannut tänään neljä terrorismista syytettyä miestä Afganistanissa.

Afganistanilainen Taleban-liike tuomitsi tänään neljä miestä kuolemaan syytettyinä Talebanin vastaisista pommi-iskuista. Silminnäkijöiden mukaan miehet hirtettiin satojen ihmisten katsellessa maan pääkaupungissa Kabulissa puoliltaöin.

Talebanin johtaja Mullah Mohammad Omar on langettanut kuolemantuomiot hirtettyjen lisäksi yhdeksälle muulle miehelle. Viranomaiset kertoivat, että syytetyt olivat myöntäneet osallisuutensa viime vuonna tehtyihin hyökkäyksiin.

Talebanin mukaan hyökkäysten taustalla vaikuttivat oppositiojohtaja Ahmad Shah Masood ja tietyt valtiot. Masoodia lähellä olevat lähteet kielsivät väitteet, joiden mukaan tuomitut ovat toimineet oppositioliikkeessä. Räjähdysten väitettiin liittyvän sen sijaan Taleban-liikkeen sisäisiin erimielisyyksiin.

Hyväntekeväisyysjärjestön työntekijät edelleen pidätettyinä

Myös sunnuntaina pääkaupungissa Kabulissa pidätetyt kahdeksan ulkomaista ja 16 paikallista saksalaisen hyväntekeväisyysjärjestön työntekijää ovat edelleen pidätettyinä. Talebanin uskonnollisen poliisin pidättämien työntekijöiden joukossa oli australialaisia, yhdysvaltalaisia ja saksalaisia.

Yhdysvallat on vedonnut Talebaniin pidätettyjen ulkomaalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Yhdysvaltain edustaja kertoi eilen, että diplomaatit tekevät kaikkensa voidakseen tavata pidätetyt Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Yritykset ovat jääneet kuitenkin toistaiseksi tuloksettomiksi.

Talebanin hyveen edistämisen ja paheen vastustamisen varaministeri Mohammad Salim Haqqani vakuutti, että pidätetyt ovat hyvässä kunnossa. Pidätetyt ovat kiistäneet syytteet, joiden mukaan he ovat yrittäneet käännyttää paikallisia muslimeja kristityiksi.

Muslimien käännyttämisestä rangaistaan Afganistanissa kuolemalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.