Mainos

Taleban-liike hyväksyi Jesse Jacksonin välittäjäksi

Afganistania hallitseva Taleban-liike kertoi tänään hyväksyvänsä amerikkalaisen kansalaisoikeusaktivistin Jesse Jacksonin välittäjäksi Yhdysvaltojen ja talebanien välille, kertoi uutistoimisto AIP.

-Me emme ole kutsuneet häntä (Jacksonia), mutta johtajamme mullah Mohammad Omar on hyväksynyt hänen välitystarjouksensa, sanoi Taliban-liikkeen Pakistanin-suurlähettiläs Abdul Salam Zaeef.

Jacksonin mukaan kutsu välittäjäksi oli kuitenkin tullut talebaneilta.

Jackson sanoi eilen harkitsevansa välitystarjousta. Jackson sanoi kuitenkin tänään, ettei suunnittele matkaa Afganistaniin.

Jackson keskusteli Powelin kanssa

Jackson sanoi eilenillalla, että ensin on harkittava, mitä kutsu merkitsee. Jackson arveli, että "rauhanvaltuuskunnan" kutsuminen saattaisi olla keino talebaneille päästä ulos vaikeasta tilanteesta.

-Jos voimme tehdä jotakin terroristitukikohtien purkamiseksi, saada heidät luovuttamaan epäillyt ja vapauttamaan Afganistanissa pidätetyt avustustyöntekijät, niin rohkaisemme heitä noihin tekoihin, sanoi Jackson.

Vaihtoehtona hän mainitsi pitkän ja verisen sodan.

Jackson kertoi myös keskustelleensa ulkoministeri Colin Powellin kanssa. Jacksonin mukaan Powell oli toistanut Yhdysvaltain kannan, joka kieltää neuvottelut Taleban-liikkeen kanssa. Powell ei kuitenkaan ollut kehottanut Jacksonia toimimaan tuon mallin mukaisesti. Valkoinen talo ei ole kommentoinut välittäjätarjousta.

Jackson on aikaisemmin toiminut välittäjänä useissa selkkauksissa. Hän neuvotteli panttivangit ulos Kuwaitista ja Irakista vuonna 1990 ja kolme amerikkalaissotilasta Jugoslaviasta vuonna 1999.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.