Mainos

Taleban kiisti pidättäneensä erikoisjoukkoja

Taleban kiistää pidättäneensä amerikkalaisten erikoisjoukkojen sotilaita.

Taleban-sotilas

Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen puolustusministeri on kiistänyt tiedot, joiden mukaan amerikkalaisia erikoisjoukkoja olisi pidätetty Afganistanissa.

Puolustusministeri, mullah Obaidullah Akhund sanoi uutistoimisto Reutersille, että erikoisjoukkoja ei ole tullut Afganistaniin. Myöhemmin myös Talebanien uutistoimisto Baktar kiisti tiedot:

-Tämä ei ole totta. Emme ole pidättäneet ketään, sanoi Bakhtar-uutistoimiston lähde AFP:lle.

Baktarin mukaan talebanien sotilasjohtajat Kandaharissa ja Heratissa ovat kiistäneet tiedot pidätyksistä.

Qatarilainen al-Jazeera-televisiokanava kertoi aikaisemmin tänään, että Afganistanin joukot olisivat pidättäneet viisi amerikkalaisiin erikoisjoukkoihin kuuluvaa henkilöä lähellä Iranin rajaa.

Televisiokanavan tiedot perustuivat puhelinsoittoon, jonka kanavan kirjeenvaihtaja Islamabadissa oli saanut. Kirjeenvaihtajan mukaan kyseessä oli sama lähde, joka yleensäkin on kertonut Osama bin Ladenin al-Qaeda-järjestön toimista.

-Viisi henkilöä on pidätetty, kolme amerikkalaista ja kaksi afgaania. Afgaanit ovat Yhdysvaltain erikoisjoukkojen kouluttamia ja he ovat Yhdysvaltain kansalaisia. Myös amerikkalaiset kuuluvat erikoisjoukkoihin, kirjeenvaihtaja kertoi lähteen sanoneen.

-Heillä oli moderneja aseita ja joitakin karttoja al-Qaedan tukikohdista. He olivat tiedustelutehtävissä, joiden tarkoituksena oli hankkia tietoa al-Qaedasta, lähde jatkoi.

Lähteen mukaan pidätettyjen kuvat ja nimet tullaan julkaisemaan pian.

Oppositiollakaan ei tietoja

Mullah Obaidullah ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, jonka mukaan erikoisjoukkoja voisi olla opposition hallitsemilla alueilla.

Opposition edustajat eivät tänään sen paremmin kieltäneet kuin vahvistaneetkaan mahdollisten erikoisjoukkojen läsnäoloa, mutta sanoivat että heillä ei ole tietoa tällaisesta.

Sen sijaan oppositio muistutti, että sen hallitsemilla alueilla on noin 250 toimittajaa, etupäässä länsimaista.

Taleban ei ole sallinut länsimaisten toimittajien pääsyä hallitsemilleen alueille.

Monet lähteet ovat jo aikaisemmin kertoneet amerikkalaisten ja brittiläisten kommandojoukkojen olevan tiedustelutehtävissä Afganistanissa.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kieltäytyneet kommentoimasta tietoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.