Mainos

Taleban keskeyttää neuvottelut Pakistanin hallituksen kanssa

Pakistanin Taleban-liike ilmoitti keskeyttävänsä hallituksen kanssa käydyt rauhanneuvottelut. Talebanin johtaja Baitullah Mehsud sanoi, että neuvottelut pannaan toistaiseksi jäihin hallituksen turvallisuusjoukkojen hyökättyä Taleban-taistelijoita vastaan lähellä Peshawarin kaupunkia maan luoteisosassa.

Pakistanin armeijan operaatiota johtava Muhammad Alam Khattak arveli hyökkäyksen Peshawarin seudulla jatkuvan 5-7 päivää. Hyökkäykseen osallistui myös panssarivaunuja.

Taleban-joukot ovat hyökkäilleet jatkuvasti Peshawarin alueella ja siepanneet toistakymmentä kristittyä. Kaupunkilaiset olivat alkaneet pelätä Talebanin saavan kaupungin valtaansa.

Talebanit ovat tehneet iskuja myös samalla alueella sijaitsevassa Khyberin solassa. Solan kautta kuljetetaan tarvikkeita amerikkalaisille ja Nato-joukoille Afganistaniin.

Taleban-johtaja Mehsud soitti uutistoimisto Reutersille ja ilmoitti Talebanin keskeyttävän rauhanneuvottelut hallituksen kanssa.

Yhdysvallat on arvostellut Pakistanin uutta hallitusta, koska se ei amerikkalaisten mielestä ole ryhtynyt tarpeeksi tarmokkaisiin toimiin Pakistanissa lähellä Afganistanin rajaa olevia talebaneja vastaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.