Mainos

Taleban-johtaja kehottaa pyhään sotaan

Taleban-liikkeen entinen johtaja mullah Omar kehottaa afganistanilaisia pyhään sotaan. Omarin viesti julkaistiin pakistanilaisissa sanomalehdissä.

Taleban-johtaja mullah Omar kehottaa afganistanilaisia pyhään sotaan.

Taleban-liikkeen entinen johtaja, mullah Omar, on lähettänyt viestin, jossa hän kehottaa afganistanilaisia pyhään sotaan amerikkalaisia ja Afganistanin väliaikaishallintoa vastaan. Asiasta kertoi AIP-uutistoimisto.

Pashtunkielisessä viestissä, joka lähetettiin sanomalehdille Peshawarissa Pakistanissa, Omar kehottaa afganistanilaisia pyhään sotaan. Niiden afganistanilaisten, jotka eivät voi tehdä tätä suoraan, tulisi etäännyttää itsensä presidentti Hamid Karzaista ja hänen hallinnostaan. Viestin mukaan muslimeja, jotka eivät näin tee, pidetään "ristiretkeläisten" liittolaisina ja heitä uhkaa islamin oppien mukainen rangaistus.

Afganistanin viranomaiset ovat jo aikaisemmin sanoneet uskovansa, että mullah Omar on elossa. Hän katosi loppuvuodesta 2001, eikä häntä ole sen koomin nähty.

Taannoin julkisuuteen tuli kaksi ääninauhaa, joissa terroristijohtaja Osama bin Ladeniksi väitetty henkilö yllyttää muslimeja pyhään sotaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.