Mainos

Taleban: Helikopterihyökkäys torjuttu

Afganistania hallitsevan Talebanin edustaja sanoi tänään afganistanilaistaistelijoiden torjuneen Yhdysvaltain helikopterihyökkäyksen eilen. Talebanin joukot estivät helikopterien laskeutumisen pääkaupungissa Kabulissa ja eteläisessä Kandaharissa, Bakhtar-uutistoimiston johtaja Abdul Hanan Hemat sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa amerikkalaissotilaat olisivat joutuneet taisteluun hyvin varustettujen talebanien kanssa, mikäli he olisivat ryhtyneet hyökkäykseen. Toinen Talebanin edustaja kertoi aiemmin helikopterien lentäneen eilen Kabulin yllä ensimmäistä kertaa 15. vuorokautta jatkuvien ilmaiskujen aikana.

Talebanin mukaan Yhdysvaltain ilmaiskuissa läntiseen Heratin kaupunkiin on kolmen vuorokauden aikana saanut surmansa 50-60 siviiliä. Lisäksi pommituksissa on loukkaantunut 150 ihmistä, Abdul Hanan Hermat sanoi Kabulissa tänään. Hän kertoi kahdeksan ihmisen saaneen surmansa Heratin lähellä sijaitsevassa kylässä eilisillan pommituksissa. Iskussa loukkantui 15-20 ihmistä.

USA menetti helikopterin

Talebanin edustaja vakuutti jälleen tänään Talebanin taistelijoiden onnistuneen tuhoamaan yhden amerikkalaishelikopterin, kun Yhdysvallat teki ensimmäisen maaoperaation Afganistaniin toissa yönä.

-Olemme varmasti ampuneet alas yhden helikopterin, kun se oli nousemassa. Uskomme, että 20-25 amerikkalaissotilasta sai surmansa, Talebanin opetusministeri Amir Khan Muttaqi sanoi viitaten erikoisjoukkojen iskuun. Muttaqi varoitti amerikkalaisten kärsivän suuria miestappioita, jos Yhdysvallat jatkaa maaoperaatioita.

-Afgaanit ovat varautuneet maaiskuihin. Jos amerikkalaiset haluavat pysyä turvassa, heidän ei kannata tulla Afganistaniin, hän sanoi. Pentagon on kiistänyt Talebanien väitteen helikopterin alasampumisesta. Sen mukaan kaksi sotilasta sai surmansa Pakistanin puolella sattuneessa helikopterionnettomuudessa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.