Taleban ei asettanut sieppauksessa uutta aikarajaa

Talebanit ovat siirtäneet 22 eteläkorealaisen panttivangin teloitusta useaan otteeseen.

Taleban-liike on vaatinut Afganistanin hallitusta kiirehtimään talebanvankien vapauttamista. Liike ei kuitenkaan asettanut uutta takarajaa, jonka kuluessa se uhkaisi tappaa sieppaamiaan eteläkorealaisia.

Aiemmin Taleban-liike oli uhannut surmata 22 eteläkorealaista vankiaan, jos hallitus ei vapauta tänään puoleenpäivään mennessä talebanvankeja. Talebanit ovat jo surmanneet hallussaan olevan eteläkorealaisen ryhmän johtajan.

Taleban uhkaa edelleenkin surmata eteläkorealaiset, jos sen vaatimuksiin ei suostuta.

- Jos he eivät vapauta vankejamme tapamme tietysti panttivangit, sanoi Talebanin tiedottaja Jusuf Ahmadi uutistoimisto AFP:n puhelinhaastattelussa tuntemattomasta paikasta. - Emme ole asettaneet uutta takaraa.

Afganistanilaiset lähteet kertoivat aiemmin tänään, että panttivankeina olevat eteläkorealaiset ovat elossa.

Etelä-Korean presidentin edustaja on matkustanut Afganistaniin neuvottelemaan presidentti Hamid Karzain kanssa panttivankien vapauttamisesta.

Eteläkorealaiset ovat kristittyjä vapaaehtoisia avustustyöntekijöitä. Heidät siepattiin viime viikolla bussista, joka oli lähellä Ghaznia pääkaupungin Kabulin lounaispuolella.

Talebanin panttivankeina on edelleen myös yksi saksalainen ja neljä afganistanilaista, jotka siepattiin toisessa yhteydessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat