Mainos

Taleban: Bin Laden kadonnut?

Talebanin mukaan bin Laden on kadoksissa, mutta Yhdysvallat pitää tietoa lähinnä hämäysyrityksenä.

WTC29

Terrori-iskuista epäilty saudimiljonääri Osama bin Laden on kateissa, kertoi Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen edustaja tänään.

Afganistanin uskonnollinen neuvosto kehotti viime torstaina Osama bin Ladenia poistumaan maasta vapaaehtoisesti. Talebanin edustajan mukaan kehotusta ei ole kuitenkaan voitu toimittaa bin Ladenille, koska häntä ei ole löydetty.

Myös Talebanin hengellinen johtaja mullah Mohammad Omar on hyväksynyt bin Ladenin lähtökehotuksen, Omarin edustaja Abul Hai Mutmaen kertoi puhelimitse uutistoimisto Reutersille Kandaharista.

Mutmaen sanoi, ettei hän tiedä, onko bin Laden yhä Afganistanissa.

Yhdysvallat epäilee katoamista

Yhdysvalloissa tieto bin Ladenin katoamisesta on otettu epäluulolla vastaan.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld torjui Taleban-liikkeen vakuuttelut siitä, että Yhdysvalloissa tehdyistä terrori-iskuista epäillyn bin Ladenin olinpaikka ei ole tiedossa.

Kysyttäessä uskooko Rumsfeld Talebanin selitystä, tämä vastasi CBS-televisioyhtiölle: -En tietenkään. He tietävät missä hän on.

Rumsfeldin mukaan ei yksinkertaisesti ole uskottavaa, etteikö Taleban tietäisi mistä bin Ladenin verkosto on löydettävissä.

Presidentti George W. Bushin turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice sanoi aiemmin sunnuntaina, ettei hän usko Talebanin vakuutteluihin ja toisti Yhdysvaltain vaatimuksen terrori-iskuista epäillyn bin Ladenin luovuttamisesta.

-Tiedot, joiden mukaan hän olisi kadoksissa, eivät saa meitä luopumaan (vaatimuksesta), Rice totesi.

Puolustusministeri Rumsfeld sanoi tänään myös, ettei bin Laden voinut toimia yksin terrori-iskujen suunnittelussa. Rumsfeldin mukaan mikään verkosto ei voi toimia näin tehokkaasti vuosien ajan ilman valtioiden, liikeyritysten, järjestöjen ja yhtymien antamaa tukea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.