Mainos

Taleban aloitti oikeudenkäynnin ulkomaalaisia vastaan

Oikeudenkäynti kahdeksaa ulkomaalaista avustustyöntekijää vastaan alkoi tänään Afganistanissa, kertoi korkeimman oikeuden puheenjohtaja Noor Mohammad Saqib. Avustustyöntekijöitä syytetään kristinuskon levittämisestä islamilaisessa Afganistanissa. Saqibin mukaan oikeutta käydään aiemmista lupauksista huolimatta suljettujen ovien takana. Oikeudenkäynnin uskotaan kestävän useita päiviä.

-Oikeudenkäynti alkoi tiistaina, mutta emme voi kertoa, kuinka kauan se kestää. Kesto riippuu siitä, kuinka nopeasti saamme kerättyä tarvittavan todistusaineiston, hän sanoi.

Saqibin mukaan muslimioppineet ja tuomarit harkitsevat todistusaineistoa, kuten raamattuja sekä video- ja audionauhoja, ja kutsuvat syytetyt kuultaviksi, jos tarve vaatii.

-Syytetyillä on täysi mahdollisuus puolustaa itseään ja sanoa sanottavansa. Jos katsomme tarpeelliseksi oikeudenkäynnin kuluessa kutsua syytettyjä kuultavaksi, teemme sen, Saqib vakuutti.

Hänen mukaansa on vielä liian aikaista sanoa, minkälaisia rangaistuksia syytetyille voidaan langettaa, jos heidät todetaan syyllisiksi. Hän muistutti kuitenkin, että asialla on suuri merkitys Afganistanille ja islamilaiselle maailmalle. Talebanin lakien mukaan kristinuskon levittämisestä voidaan ulkomaalaiselle tuomita vankeutta ja maastakarkotus. Afganistanilaiselle samasta asiasta tuomitaan kuolemanrangaistus.

Kahdeksan ulkomaalaista avustustyöntekijää - neljä saksalaista, kaksi australialaista ja kaksi amerikkalaista - pidätettiin yli neljä viikkoa sitten. Heidän kanssaan pidätettiin 16 afganistanilaista, jotka kaikki työskentelevät saksalaisen SNI-avustusjärjestön avustajina.

(STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.