Mainos

Taleban: 76 kuollut pommituksissa, USA jatkaa iskujaan

Yhdysvallat jatkaa ilmaiskujaan jo neljättä iltaa peräkkäin. Uhrien määrä noussee nykyisestä 76 kuolleesta.

Ilmaiskujen tuhoja Kabulissa, Afganistanissa

Voimakkaat räjähdykset vavisuttivat Afganistanin pääkaupunkia Kabulia, kun amerikkalaiset taistelukoneet pommittivat Talebanin kohteita neljättä iltaa peräkkäin, kertoivat silminnäkijät tänään.

Silminnäkijöiden mukaan ainakin neljä konetta jylisi yli Kabulin ja useita räjähdyksiä kuului läheltä kaupunkia. Samaan aikaan Talebanin joukot avasivat ilmatorjuntatulen.

Aikaisemmin tänään Yhdysvaltain laukaisema risteilyohjus tappoi monia ihmisiä ja tuhosi taloja Afganistanin pääkaupungissa Kabulin itäosassa sijaitsevalla asuinalueella.

Talebanin mukaan myös toinen Kabulin asuinalue kärsi tuhoja.

-He pommittivat siviilien taloja keskellä Shomalia, (asuinalue Kabulin pohjoisosassa). He myös pommittivat Yah Ya Khanin kylää Dehsabzin alueella, missä useita kansalaisia kuoli, sanoi Talebanin nimettömänä pysytellyt viranomainen.

Silminnäkijät kertoivat, että kaksi nuorta naista ja kaksi tyttöä haavoittui taamuna Yhdysvaltain ohjuksesta peräisin olleesta sirpaleesta Dehyayan kylässä.

Yhdysvallat iski Talebanin mukaan myös Kandaharin lentokentän läheisyyteen.

Toinen niin ikään nimettömänä pysytellyt Talebanin virkamies väitti aiemmin tänään, että viime yön ilmapommituksissa oli kuollut kymmeniä eri puolilla maata. Hän kieltäytyi kertomasta yksityiskohtia.

Uhrilukuihin ei ole saatavissa vahvistusta riippumattomista lähteistä.

Yhdysvaltain asevoimien komentajan kenraali Richard Myersin mukaan Yhdysvalloilla on nyt Afaganistanin ilmaherruus.

-Uskomme, että voimme nyt iskeä mihin vuorokauden aikaan tahansa, lisäsi puolustusministeri Donald Rumsfeld tiistaina.

Al-Qaeda-verkoston tiedottajan Suleiman Abu Ghaithin mukaan on oikein iskeä Yhdysvaltoja vastaan siihen saakka kunnes Yhdysvallat lopettaa Irakin vastaiset saartotoimet ja lopettaa Israelin tukemisen.

-Amerikkalaisten täytyy tietää, että (kaapattujen) lentokoneiden myrsky ei lopu, sanoi Abu Ghaith al-Jazeera-televisiolle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.