Mainos

Talbott: Baltian mailla mahdollisuudet Nato-jäsenyyteen

Yhdysvaltain varaulkoministeri Strobe Talbott sanoo, että Baltian maat voivat olla luottavaisia mahdollisen Nato-jäsenyytensä suhteen.

Talbottin mukaan Kosovon sota ei ole kallistanut liittoumaa Etelä-Eurooppaan päin pohjoisen kustannuksella.
Vakuuttaen Yhdysvaltain pitkäaikaista politiikkaa Talbott sanoi, että "kolme Baltian maata eivät ole ainoastaan sotilasliiton jäseniksi sopivia, vaan ne myös ovat edistyneet konkreettisesti prosessissaan tällä saralla". Talbottin mukaan Baltian maiden kannattaa suhtautua luottavaisesti siihen, että ne hyväksytään liittouman jäseniksi.

Talbott puhui asiasta tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ja Baltian kumppanuuskomission tapaamisen yhteydessä. Talbott keskusteli tapaamisessa Liettuan ulkoministerin Algirdas Saudargasin, Latvian ulkoministerin Valdis Birkavsin ja Viron ulkoministerin Toomas Ilveksen kanssa.
Kosovon sota on keskittänyt Naton huomion viime aikoina Balkanin alueen ja muun Kaakkois-Euroopan vakauden saavuttamiseen. Joidenkin asiantuntijoiden ja viranomaisten mukaan tämä voi aiheuttaa sen, että Nato suosii seuraavan vaiheen laajentumisessaan Romaniaa, Bulgariaa ja muita Kaakkois-Euroopan maita esimerkiksi Baltian maiden kustannuksella.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.