Mainos

Talabani: Jaafarin valinta vaikeuttaa hallitusneuvotteluja

Levottomuudet Irakissa ovat edelleen jakuneet.

Irakin pääministerin Ibrahim Jaafarin nimittäminen toiselle kaudelle haittaa hallitusneuvotteluja, sanoo presidentti Jalal Talabani .

- Jaafarin nimittämisen vastustaminen ei ole henkilökohtainen asia. Se on tärkeää hallituksen muodostamisen kannalta, Talabani sanoi.

Irakin hallitusneuvottelut ovat ajautuneet kriisiin, sillä shiiojen valitsema pääministeriehdokas, nykyinen pääministeri Jaafari ei miellytä muita tulevia hallituspuolueita, sunneja ja kurdeja. Vastustajat muun muassa syyttävät Jaafaria siitä, ettei hän ole onnistunut lopettamaan maata kahtia repiviä shiiojen ja sunnien yhteenottoja.

Levottomuudet Irakissa ovat tänään yhä jatkuneet. Ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja parisenkymmentä haavoittui, kun kranaatinheittimen ammus osui ihmisiä täynnä olevalle torille Irakin pääkaupungin Bagdadin kaakkoisosassa, kertoivat poliisilähteet.

Lähellä poliisin tarkistuspistettä Salman Pakissa räjähtänyt autopommi puolestaan surmasi kaksi siviiliä ja haavoitti kolmea poliisia.

Iskut tehtiin sen jälkeen, kun Bagdadiin perjantaiksi julistettu päiväsaikainen ulkonaliikkumiskielto päättyi. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto on edelleen voimassa, ja toistuvasti perjantaiksi julistetulla päiväsaikaisella kiellolla on pyritty rauhoittamaan eri uskonryhmien välisiä yhteenottoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.