Mainos

Taksitolpparaiskaajalle viisi vuotta vankeutta

Porvoon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina viideksi vuodeksi vankilaan miehen, joka noukki naisia kyytiinsä ravintoloiden liepeiltä ja teki heille seksuaalista väkivaltaa.

Useat uhreista kertoivat luulleensa nousevansa ravintolaillan jälkeen taksiin Vantaan Tikkurilassa ja olevansa menossa kotiin. Matka jatkui kuitenkin syrjäiseen, naisille entuudestaan tuntemattomaan paikkaan.

Naisten kertomasta ilmenee, että seksuaalirikosten jälkeen mies poistui ja jätti uhrit selviytymään yksin. Moni nuorehkoista naisista oli tapahtuman aikaan humalassa ja harhaili teon jälkeen jopa tunteja vähissä vaatteissa kylmässä.

Naisten metsästys jatkui vuosia

42-vuotiaan vantaalaisen Jari Juhani Viitalan tuomio tuli kahdestatoista rikoksesta. Porvoon käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen törkeään raiskaukseen, neljään törkeään vapaudenriistoon, kahteen törkeän raiskauksen yritykseen, kahteen seksuaaliseen riistoon sekä kolmeen varkauteen. Rikokset tapahtuivat loppuvuoden 2005 ja kevään 2008 välisenä aikana.

Käräjäoikeus jätti tutkimatta ison joukon syytteitä, jotka koskivat vuosina 1999 - 2008 tapahtuneiksi väitettyjä seksuaalirikoksia. Poliisi epäili tutkinnan ollessa vielä kesken, että tekoja olisi saattanut olla tätäkin aiemmin, mutta epäiltyjen uhrien löytäminen osoittautui mahdottomaksi.

Syyttäjän näkemykset rikoksista perustuivat siihen, että Viitala oli esitutkinnassa kertonut tilanteista, joihin oli liittynyt seksuaalista kanssakäymistä. Viitalan kuvailemiin tilanteisiin sopineita naisia ei pystytty kuitenkaan selvittämään. Heitä yritettiin hakea jopa televisio-ohjelman kautta mutta tuloksetta.

Käräjäoikeus arvioi, että osa syytteistä oli niin yksilöimättömiä, ettei se voinut ottaa niitä miltään osin tutkittavikseen. Viitala kiisti osan syytteistä kokonaan ja osan kohdalla hän katsoi syyllistyneensä lievempiin tekoihin kuin syyttäjä väitti.

Mies napattiin kiinni ja vangittiin viime elokuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.