Mainos

Taksit sen tietävät: Pikkujoulusesongista tulossa laiha

Taksinkuljettajat eri puolilla Suomea odottavat pikkujoulukauden asiakasmäärien olevan aiempia vuosia pienempiä.

Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Arto Marttinen suhtautuu tänä viikonloppuna alkavaan pikkujoulukauteen varovaisen toiveikkaasti, mutta tietää kysynnän olleen laskusuunnassa jo pidemmän aikaa. Taksiyrittäjät ovat seuranneet huolestuneina jatkuvia ilmoituksia yt-neuvotteluista.

– Sen olen kuullut taksitarkastajilta, että on hiljaisempaa kuin viime vuonna, Marttinen sanoo. – Ravintolat ovat kuitenkin aika varattuja, joten toivotaan, että työntekijät järjestävät juhlia vaikka keskenään ja liikkuvat kaupungilla.

Taksikysynnän hiipuminen on näkynyt myös pitkien välimatkojen Pohjanmaalla. Taksiautoilijat tunnustavat, ettei tämä vuosi tule olemaan asiakasmääriltään yhtä hyvä kuin viime vuosi.

– Alkuvuosi näihin päiviin saakka on ollut keskimäärin rauhallisempaa, toteaa Pohjanmaan Taksiyrittäjien toiminnanjohtaja Pekka Heikkilä.

– Emme odota erityisen ruuhkaista pikkujouluaikaa näihin merkkeihin perustuen, jotka ovat olleet ilmassa alkusyksystä alkaen.

Taksiliikenteen muutosten on perinteisesti arvioitu heijastelevan vallitsevaa taloustilannetta.

Ruuhkaisin viikonloppu pian käsillä

Helsingissä ruuhkaisin viikonloppu takseille on usein joulukuun ensimmäinen viikonloppu. Tänä vuonna itsenäisyyspäivä on torstaina ja aikaa juhlimiselle on yllin kyllin.

– Keskiviikkoilta 5. joulukuuta on varmasti kiireinen pikkujouluilta, Arto Marttinen arvioi.

– Muutama viikonloppu on kiireistä ja kiire kiihtyy joulua kohden. Joulukin on nyt sen verran myöhässä, että pikkujouluja voi olla ihan jouluun asti.

Pohjanmaalla taksit eivät osaa arvioida ruuhkaisinta viikonloppua. Lakeuksilla on kuitenkin varauduttu pikkujoulukauteen muun muassa suunnittelemalla autojen määriä. Pekka Heikkilä pitää selvänä, että kaikki alueen taksit ovat käytössä viikonloppuisin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.