Taksiraivo hävettää somessa - sympatiat virolaiskuskille

Facebookissa leviää äänite, jossa suomalainen asiakas meuhkaa virolaiselle taksikuskille. Myös virolaiset jakavat lahden molemmin puolin tallennetta ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

Äänitallenteen kyyti on selvästi jostain päin pääkaupunkiseutua, mutta tarkka sijainti ei nauhalta ilmene.

Äänitteessä ilmeisesti kohtuullisen humalainen suomalainen asiakas ryöpyttää virolaista kuskia erilaisin solvauksin ja käskyin palata takaisin Viroon.

Kuski ajaa räyhäävän asiakkaan kaikesta huolimatta rauhassa ja kärsivällisesti kotiin ja koettaa selvästi olla provosoimatta asiakasta. Solvaaminen jatkuu tästä huolimatta kyydin loppuun asti.

Purkautumisen kuulleissa suomalaisissa tallenne tuntuu herättävän lähinnä suuttumusta tai häpeää surkeasti käyttäytyvän suomalaisen asiakkaan vuoksi.

Kommentit ovat Facebookissa tallennetta eteenpäin jakaneiden reaktioita äänitteen tapahtumiin ja sisältöön.

– Aika hemmetin masentavaa.

– No huh, huh, mistä noita riittää?

– Mikä meitä ihmisiä vaivaa?

– Onhan tää aika karuu.

Muutama jakaja pohtii myös, saattaisko äänitallenne olla lavastettu.

Asiakas saa paljon voimasanoin väritettyä palautetta Facebookissa, mutta mielipide asiakkaasta selviää miedommistakin kommenteista.

– Urpo

– Suomalainen taksiasiakas on verbaalisesti hillitty, sivistynyt herrasmies. Juu, ainakin toisinaan.

– Toivottavasti tän nähdessää/kuullessaan tää avautuja tajuaa ees hävetä...

Usein hävetään koko suomalaisuutta ja ihmetellään, kuinka omaa pahaa oloaan voi kukaan näin estoitta purkaa toiseen, joka yrittää vain tehdä työtään.

– Suomalainen Junttimus Maximus^12

– Taas tuli suomipojan ansiosta pisteet kotiin...on tämä sellainen moukkien peräkylä - vaikka sen tietää niin aina hämmästyy...

Asiakkaan käytöstyylistä halutaan irtisanoutua sankoin joukoin.

– Anteeksi kaikille Viron tutuilleni. Tämä kantaväestön edustaja ei edusta koko Suomen kantaa. Kaikilla meillä on joskus paha päivä, mutta tällä Turo-Petterillä on kyllä muitakin ongelmia elämässään.

– Tällainen ei ole minun Suomeni.

Kuski saa myös runsaasti sympatiaa ja ihailua kärsivällisyydestään Facebookissa äänikatkelmaa jakaneiden käyttäjien kesken. Moni olisi keskeyttänyt kyydin tällainen asiakas kyydissään.

– Haha, pitkä pinna kyl!

– No niin!! Tosi mukavia tällaset asiakkaat... käy kyllä kuskia sääliks...

– Toivottavasti tää ääliö ei tule mun kyytiin, saattaisin joutua avautumaan.

– Tosi fiksua. Asiakas päti, voi raasua. Olis kuski kurvannut vaan Hesperian pihaan.

Keskenkasvuiseksi kuvattu käytös herättää toki myös puhdasta huvitusta, mutta melko harva jakaja vain naurahtaa asialle.

– Aika kiihkeä kaveri!

– Tais suomi-pojalla ottaa pattii...

– Ohohh. Onks Nasse-seta nyt hyvin hyvin vihainen?

Kuskilla olisi ollut tapauksessa täysi laillinen oikeus keskeyttää kyyti. Taksikuski saa valita asiakkaansa. Rajoite on, että asiakasta ei saa jättää heitteille esimerkiksi vahvassa humalatilassa ja talvisäässä. 

On vaikeaa arvioida olisiko kyseinen asiakas ollut siinä kunnossa, että olisi selvinnyt ulkonakin, mutta virolainen kuski päätti jatkaa kyydin sinnikkäästi loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat