Mainos

Taksimaksut nousevat

Liikenneministeriö on vahvistanut uudet taksimaksut. Uuden hinnaston mukaan taksien lähtömaksu arkipäivänä nousee markan ja yö- ja pyhäpäivinä kolme markkaa. Taksikyydit kallistuvat kaiken kaikkiaan noin kuusi prosenttia 3. heinäkuuta alkaen.

Taksiliiton logo

Hinnankorotukset johtuvat taksiliikenteen kustannusten noususta. Eniten ovat kohonneet taksiliikenteen työkustannukset, vakuutusmaksut, polttoainemenot ja liikennöimismaksut. Edellisen kerran taksimaksuja muutettiin lokakuussa 1999, jolloin maksuja nostettiin neljä prosenttia. Uutena lisämaksuna otetaan käyttöön taksin lentokenttälisä. Lisämaksu on yhtä suuri kuin se maksu, jonka autoilija maksaa päästäkseen lentokentällä matkustajaterminaalin alueelle noutamaan asiakasta.

Taksin lähtömaksu nousee 21 markasta 22 markkaan arkisin ja yö- ja pyhäaikana 32 markasta 35 markkaan. Ajomatkamaksu yleisimmässä 1-2 henkilön kuljetuksissa nousee nykyisestä 5,43 markan kilometrimaksusta 5,73 markkaan. Odotusajan 144 markan tuntimaksua nostetaan 160 markkaan. Taksiautoilija voi veloittaa taksitaksassa asiakkaalta perusmaksun, ajomatkamaksun, odotusaikamaksun ja ennakkotilausmaksun. Näiden maksujen lisäksi voidaan tarvittaessa periä avustamislisää ja tavarankuljetuslisää.

Liikenneministeriö vahvisti myös uuden taksien reittitaksan, joka koskee säännöllisiä kunnan tai kuntayhtymän taksilla tai invataksilla järjestämiä kuljetuksia. Reittitaksan taulukkomaksuja on tarkistettu taksaluokan mukaan 5-7 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.