Mainos

Taksiliitto Uberista: Romuttaisi koko järjestelmän

Taksiautoilijat ympäri Eurooppaa protestoivat tänään kyytipalvelu Uberia vastaan. Suomen taksiliiton mukaan Uber johtaisi luvanvaraisuuteen perustuvan taksialan täyteen remonttiin.

Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoen mukaan taksiliitto näkee Uberin lähinnä teknisenä applikaationa, joka kuuluu kyytipalveluiden tilausvälitysjärjestelmiin.

– Näitähän on ja tulee uusia koko ajan. Suomeenkin on jo rantatunut virolainen yritys, joka on jo markkinoimassa palveluitaan. Nämä kuuluvat lähinnä sinne tekniikan puolelle, Säynäjoki arvioi MTV Uutisille.

Uberiin liittyvä ongelma onkin Säynäjoen mukaan siinä, että se käyttäisi ajajina yksityisautoilijoita.

Mistä on kysymys?

Uber on kännykkäsovellukseen perustuva kyytipalvelu, jolla kuljettajan voi ottaa lennosta. Maksu tapahtuu mobiilisovelluksella. Yritys ja sen kuljettajat eivät ole kuitenkaan hakeneet tarvittavia liikenne- tai taksilupia. 

– Se onkin sitten tietysti jo aivan toinen asia. Tämä on se ongelman ydin, mistä siellä Euroopassakin kiistellään. Taksitoiminta on lähes kaikkialla luvanvaraista toimintaa ja tämä välitysmalli vaatisi sitä, että luvanvaraisuudesta pitäisi luopua. Se on todella iso asia, Säynäjoki korostaa.

Ei usko halpenemiseen

Säynäjoki ei usko, että taksikyydit halpenisivat, vaikka Uber tulisikin Suomeen. Hän perustelee näkemystään muun muassa pienillä volyymeillä ja autokuluilla, jotka olisvat kaikilla samat.

– Kun lisäksi tästä pitää maksaa melkoista provisiota kyseiselle firmalle, niin ei se millään voi tarkoittaa sitä että maksutasosta voitaisiin tulla paljon alas. En usko että tultaisiin yhtään, vaan kyydit voisivat olla jopa kalliimpia, Säynäjoki ennustaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.