Mainos

Taksiliitto Uber-kyytipalvelusta: Ristiriidassa Suomen lain kanssa

Kyytipalveluja tarjoava Uber on aloittanut tänään toiminnan Helsingissä. Kohua herättänyt yritys sanoo tuovansa Suomeen kaksi palvelua, jotka toimivat ilmaisen älypuhelinsovelluksen avulla.

Palvelun kautta voi muun muassa tilata tasokkaampia ja kalliimpia autokyytejä. Taksiliittoa kovemmat hinnat epäilyttävät.

– Vähän arveluttaa se, että on ilmoitettu, että hinnat on 30 prosenttia kovemmat kuin mitä keskimäärin nykyään. Ja Suomessahan on kuluttajilta perittävä enimmäishinta, sanoo Taksiliiton päälakimies Anne Kangasniemi.

Uber aloittaa myös puolen vuoden kokeilun pop-palvelulla, jossa kuljettajalla ei ole taksilupaa ja hintojen luvataan olevan edullisempia kuin perinteiset taksimatkat.

Palvelun ristiriitaisuudet Suomen nykyisen lainsäädännön kanssa huolettavat taksiliittoa.

– Jos on sama bisnes, niin pitää olla samat säännöt. Eli jos meillä ei edellytetä nykyisen kaltaisen lainsäädännön noudattamista yhdeltä toimijalta, niin sitä ei voida noudattaa enää myös muilta. Ja se on sitten lainsäätäjän arvioitava, että mikä on se suomalainen malli, Kangasniemi jatkaa.

Yhtiö ilmoitti aloittavansa toimintansa tänään myös Kööpenhaminassa ja Oslossa. Uber toimii 46 maassa ja yli 230 kaupungissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja