Mainos

Taksiliitto: Turvallisuuden eteen tehdään vielä töitä

Viikonloppuna sattunut puukotus helsinkiläisessä taksissa on herättänyt kysymyksiä kuljettajien turvallisuuden parantamisesta.

Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että taksien turvajärjestelmiä voidaan parantaa vielä jonkin verran. Esimerkiksi kameroita on jo noin 4 000 autossa.

- Lähinnä kameratekniikkaa ja hälytysjärjestelmiä voidaan vielä jonkin verran kehittää Suomessa. Myös psykologinen koulutus painottuu edelleen, sanoo Säynäjoki.

Taksikuljettajien turvallisuuden eteen on tehty töitä pitkään. Vuonna 2000 turvallisuustyössä on painottunut kuljettajan psykologisen silmän kehittäminen.

- Teetätimme Työterveyslaitoksella ja Tampereen teknillisellä korkeakoululla taksikuljettajien turvaoppaan. Turvallisuudessa ensisijaista on se, että takseissa osattaisiin aistia tilanne ennen kuin se muuttuu vaaralliseksi. Jos aikaa on, voisi suunnitella toimenpiteet, miten tilanteesta selvitään mahdollisimman hyvin.

- Meillä on liitossa se käsitys, että näillä opeilla uhkaavista tilanteista pystytään selviämään onnellisesti.

Humalaisten kanssa osataan toimia

Autoissa on myös erilaista tekniikkaa uhkaavia asiakkaita varten. Säynäjoen mukaan tämä tekniikka on kehittynyt jatkuvasti.

- Jo kymmeniä vuosia meillä on ollut autossa hälytysjärjestelmä. Turvakamera on myös erittäin onnistunut väline autoissa. Kameroita on Pohjoismaissa ja kansainvälisestikin paljon. Tämän lisäksi kuljettajalla on vielä henkilökohtaiset suojavälineet.

Humalaisten kanssa suomalaiset taksit ovat jo tottuneet toimimaan, mutta sekakäyttö ja huumeet ovat hyvin vakava asia. Silloin asiakkaan käyttäytymistä on lähes mahdoton ennakoida, huomauttaa Säynäjoki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.