Mainos

Taksikuski kertoo: Ajoin taksia amfetamiinin voimalla

45 minuuttia - ohjelma sai todellisen palauteryöpyn viime keskiviikon lähetyksen jälkeen. Juttu hengenvaarallisista taksikuskeista herätti keskustelua taksin asiakkaiden ja kuljettajien keskuudessa.

Toimitukseen tulleissa sähköposteissa ja puheluissa kiiteltiin sitä, että vihdoin joku puhuu kaduilla vallitsevasta karusta todellisuudesta. Kuljettajat kertovat saavansa tunnissa 5 - 8 euroa tunnissa palkkaa.

Invataksia ajanut kuljettaja tilittää, että autoilija vaati heiltä tiettyä kuukausitulosta.

– Hän tiesi vuorojen pituuden ja tunsimme muiden kuljettajien kanssa itsemme kiristetyiksi. Autoilijan vaatimaa kuukausitulosta oli mahdoton saavuttaa normaalein työvuoroin. Kaikki kuljettajat tekivät vähintään 12 tuntisia vuoroja, toteaa espoolainen invataksinkuljettaja.

– Eräs mies ajoi usein inva-autolla 12 tunnin päivävuoron ja kävi nukkumassa pari tuntia. Sen jälkeen hän vaihtoi toisen auton yövuoroon. Tätä kesti vuosia. Tahti kiristyi koko ajan. Jouduin jäämään sairaslomalle, kertoo puhki ajettu kuljettaja.

Amfetamiini auttoi jaksamaan

Pienessä kylässä kuusi vuotta taksia ajanut kuljettaja kertoo ajaneensa viikossa vähintään 80 tuntia.

– Sitten tuli amfetamini mukaan jaksamisen vuoksi, sillä jakso hetken aikaa taas.Ajot väheni, tunnit pysy samana. Palkkaushan oli provikkapalkka, ilman sairaslomakorvauksia, ei kesälomaa eikä ylityökorvauksia, kertoo väsynyt kuljettaja.

Amfetamiinikoukkuun jäänyt kuljettaja kirjoittaa, että kukaan ei välittänyt tuosta touhusta. Hän yritti yhdessä toisten kuljettajien kanssa puhua eri tahoille, mutta ketään ei kiinnostanut.

(18.04)

(18.04)

Tänään 45 minuuttia -ohjelma kertoo kello 20 siitä, miten takseja valvotaan. Liikennevakuutusyhdistyksen riskitutkimus 2012 paljastaa, kuinka vaarallista taksikyyti on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.