Mainos

Taksikuski ampui autonsa ikkunasta miestä jalkaan - ehdollista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 42-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta 1 v 6 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Taksinkuljettaja ampui häntä lyönyttä 24-vuotiasta miestä jalkaan elokuussa Vuosaaressa.

24-vuotiaalla ja taksinkuljettajalla oli ollut kärhämää aiemminkin. Elokuisena iltana 24-vuotias oli yhdessä kahden ystävänsä kanssa seurannut taksia omalla autollaan.

Taksi oli pysähtynyt ja kolme miestä olivat lähestyneet taksia. Tarkoitus oli ollut kysyä "eräistä asioista".

24-vuotias oli lyönyt autossaan istunutta taksikuskia avonaisesta ikkunasta nyrkillä vasempaan silmäkulmaan. Lyönnin jälkeen kuljettaja oli ottanut 6.35 kaliiperin pistoolin auton oven sivutaskusta ja ampunut.

Luoti osui 24-vuotiasta pohkeeseen.

Kuljettaja kertoi oikeudessa, että tarkoitus oli ampua pelottelumielessä, eikä hän kuvitellut sen osuvan kehenkään. Kuljettaja oli lähtenyt välittömästi pois ja heitti aseen mereen Vuotien sillalta.

"Olisi voinut ajaa pois"

Käräjäoikeuden mukaan taksinkuljettaja ampui 24-vuotiasta tahallaan pohkeeseen. - Lyönnistä huolimatta aseen esille ottaminen on ollut täysin tarpeetonta. Kuljettaja olisi voinut heti lyönnin jälkeen ajaa pois autollaan.

- Miehen oman kertomuksenkin perusteella tarkoituksena oli nimenomaan laukaista ase kolmen miehen keskelle, oikeus totesi ja katsoi taksinkuljettajan syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn.

Kuljettajaa lyönyt 24-vuotias mies tuomittiin 40 päiväsakkoon. Maksettavaa kertyi 240 euroa.

Taksinkuljettaja joutuu maksamaan 24-vuotiaalle korvauksia mm. kivusta ja särystä sekä työansionmenetyksestä yhteensä noin 4400 euroa. 24-vuotias puolestaan määrättiin maksamaan taksikuskille kivusta ja särystä sekä vereentyneistä vaatteista yhteensä 220 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.