Mainos

Taksikuskeille kaavaillaan pakollista koulutusta

Tavoitteena on kohentaa ja yhdenmukaistaa taksinkuljettajien osaamista. Tähän saakka kuljettajalle on riittänyt lääninhallituksen myöntämä taksilupa.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan taksinkuljettajille pakollista perus- ja jatkokoulutusta.

Kuljettajilta vaadittaisiin jatkossa peruskoulutuksen ja kokeen suorittaminen sekä jatkokoulutusta. Esityksen tavoitteena on kohentaa ja yhdenmukaistaa taksinkuljettajien osaamista.

Koulutus antaisi perusvalmiudet erilaisiin kuljetustehtäviin. Poliisi arvioisi edelleen kuljettajan sopivuuden ja paikallistuntemuksen, ja Ajoneuvohallintokeskus vastaisi kokeen järjestämisestä ja valvonnasta sekä eräistä koulutukseen liittyvistä hyväksymistehtävistä.

Koulutusta tarvittaisiin paikkakunnasta riippuen 30-60 tuntia. Kustannuksia kertyisi kuljettajalle arviolta 100-200 euroa. Teoriakokeen kustannusarvio on 65-95 euroa.

Esitykseen sisältyy myös ehdotus henkilöauton ammattiajoluvan uusimisesta viiden vuoden välein. Jatkokoulutuksen saaminen osoitettaisiin luvan uusimisen yhteydessä. Jatkokoulutuksen määrä olisi vähintään yksi päivä viidessä vuodessa.

Invataksin kuljettamiseen rajoitetuista ammattiajoluvista luovuttaisiin ja kaikilta ajajilta vaadittaisiin taksiliikenteessä osaaminen myös erityisryhmien kuljettamiseen. Taksinkuljettajan yläikäraja säilyisi 70 vuodessa ilman poikkeuksia.

Toteutuessaan lainmuutokset astuvat voimaan ensi syksynä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.