Mainos

Taksikiintiöt herättävät närää

Yli puolet MTV3:n kyselyyn vastanneista haluaisi löysätä taksiliikenteen lupasääntelyä.

Elokuun alusta voimaan astuva uusi taksilaki pitää taksien määrän tiukan säädeltynä. Taksiluvan saa vastaisuudessakin, jos lääninhallitus katsoo että kiintiössä on tilaa.

MTV:n uutiset kysyi uuden taksilain syntyyn vaikuttaneilta tahoilta, mm. lääninhallituksilta, kunnilta ja liitoilta sekä ministeriöistä, lisääntyisikö taksipalveluiden saatavuus, jos lupasääntelystä luovuttaisiin kokonaan tai osin. Kyselyyn otti kantaa 23 henkilöä.

Yli puolet vastanneista on sitä mieltä, että lupasääntely rajoittaa taksipalveluiden saatavuutta.

Liki puolet puolestaan arvioi, että taksiliiketoimintaa ei tule täysin vapauttaa, vaan sääntely on osa palvelun laaduntarkkailua.

Kaiken kaikkiaan taksisääntelyä sellaisenaan, kun se uuteen lakiin on kirjattu, kannatti vain neljännes vastaajista. Ponnekkaimmin taksilupien nykymuotoista sääntelyä vastustavat mm. Kilpailuvirasto ja kauppakamarit.

Kun eduskunta vuodenvaihteessa hyväksyi tiukan taksilain, sai taksiliitto voittonsa. Sääntelyn jatkumista perustellaan laadun ja palvelun takaamisella.

Lahdessa liittokokousta pitävät Taksiyrittäjät painottavat myös, että jos nykyistä sääntelymallia purettaisiin, palvelun taso laskisi selvästi.

Uusi taksilaki asettaa myös tiukemmat pätevyysehdot kuljettajille. Samaan aikaan ruuhkautuneimmille alueille, kuten pääkaupunkiseudulle luvataan enemmän taksipalveluita.

Pahimpina kysyntähuippuina, kuten viikonloppuöisin palvelun lisäys tulee varmasti tarpeeseen. Tällä hetkellä jonotus saattaa viedä jopa tunteja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.