Mainos

Taksien turvakameroille vihreää valoa

Turvakameroiden tulo takseihin näyttää yhä todennäköisemmältä. Kun asiasta aikanaan päättävä tietosuojalautakunta pyysi kameroiden tulosta lausuntoja, kaikki keskeiset tahot ottivat asiaan myönteisen kannan.

Helsinkiläistaksi on koekäyttänyt yhtä turvakameraa jo viime keväästä saakka. Tomi Sellmanin autossa turvakamera on palvellut vajaan vuoden ja käyttäjä on tyytyväinen. Laitteiston paikkaa voi vapaasti vaihdella.

- Linssiyksikkö on varustettu infrapunaledillä eli se ottaa tunnistettavia valokuvia myös hämärässä, liki pimeessä. Kamera ottaa 30 kuvaa muistiin ja pudottaa sitten aina vanhimmat pois jos, jos niitä ei tarvita. Laukasija on kauko-ohjattava, eli se voi olla missä hyvänsä autossa tai taskussa, Sellman sanoo.

Sellman toivoo myös, että ryöstötapauksessa ihmiset pelkäävät kameraa sen verran, että jättävät hankkeen tekemättä.

Viime aikojen raa'at taksisurmat saivat Taksiliitonkin liikkeelle. Se haki tietosuojalautakunnalta lupaa turvakameroiden asentamiseen. Lopullisen päätöksen asiassa tekee lautakunta lähiviikkoina, mutta sen pyytämät lausunnot antavat jo suuntaa.

Ja suunta on yhtenäinen: tervetuloa kamerat, kunhan tietyt ehdot täyttyvät. Tätä mieltä ovat niin sisäministeriön poliisiosasto, rikoksentorjuntaneuvosto kuin Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittokin. Tietosuojavaltuutetunkin kanta on varovaisen myönteinen. Myös tolpalla linja on sama.

Taksin valvontakameran kuvia ei pääse kuka vain katselemaan, sillä niitä käytettäisiin vain rikosten tutkinnassa. Kamerat maksavat paristatuhannesta markasta ylöspäin. Vaikka lupa tulisi, laitteen asentaminen autoon pysyy vapaaehtoisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.