Mainos

Taksien ja pikkubussien kiista oikeudessa Tampereella

Tampereella jo vuosia muhinut kiista taksien ja pikkubussiyrittäjien välillä on päätynyt käräjäoikeuden puitavaksi. Kahdelle pikkubussiyritykselle ja niiden vastuuhenkilöille luettiin tänään syyte luvattomasta henkilöliikenteen harjoittamisesta.

Käräjillä ratkotaan muutaman viikonlopun ja juhlapyhän tapahtumia marras-joulukuussa 2000. Tuolloin oli pikkujouluaika, ja pikkubussiyritykset houkuttelivat pitkistä taksijonoista asiakkaita omiin kimppakyyteihinsä. Syyttäjän näkemyksen mukaan toiminta täytti luvattoman henkilöliikenteen harjoittamisen tunnusmerkit. Syytteen mukaan pikkubusseihin otettiin matkustajia kyytiin taksiasemilta, vaikka busseilla ei ollut taksilupaa vaan ainoastaan muuhun liikennöintiin tarkoitettu joukkoliikennelupa.

Bussiyritykset ja niiden vastuuhenkilöt kiistivät tänään syytteet. Heidän mielestään matkustavan yleisön valistaminen kimppakyydeistä on ollut normaalia markkinointia. Kun matkustajia on poimittu taksijonoista, kyse on yritysten mielestä ollut vääriin jonoihin eksyneiden tilauskyydin odottajien opastamisesta oikeaan kyytiin.

Taksien kilpailijoiksi viime vuosina nousseet pikkubussit tarjoavat kimppakyytejä monilla maamme paikkakunnilla. Bussikyydin hinta on yleensä edullisempi, jos matkustajia on paljon.

Taksien ja pikkubussien välillä on usein ollut riitoja matkustajien ottamisesta. Liikenneministeriö yritti selkiyttää rajanvetoa marraskuussa 2000 antamillaan määräyksillä. Niiden mukaan joukkoliikenneluvalla liikennöivät pikkubussit eivät saa odottaa taksiasemilla eikä ottaa niiltä matkustajia. Pikkubussit eivät myöskään saa odotella kyytejä julkisilla paikoilla.

Tampereella taksien ja pikkubussien kiista kärjistyi vuonna 2000, kun muutaman metrin päähän rautatieaseman taksiasemasta pystytettiin joukkoliikennepysäkki, jolla pikkubussit odottavat matkustajia. Alun perin bussien piti tarjota kimppakyytejä junilta tuleville matkustajille, mutta toiminta laajentui.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.