Mainos

Taksiautoilijat näreissään: Lappuliisat sakottivat sairaalaan asiakkaita vieneitä

Taksikuskeille on jaeltu tänään sakkoja Helsingin Meilahden sairaalan pääovella. Sakot rapsahtivat, kun taksit olivat viemässä asiakkaita sairaalaan.

Sairaalan turvallisuusosasto on kieltänyt pääoven eteen pysähtymisen. Alue on varattu HYKS:in omille autoille, jotka kuljettavat potilaita eri sairaaloiden välillä. Ambulanssiliikennettä taksit eivät häiritse.

Helsingin taksiautoilijoiden toiminnanjohtaja Arto Marttinen kertoo, että taksiautoilijat ja sairaala ovat käyneet asiasta kädenvääntöä jo pitkään.

– Saimme viime vuonna neuvotelluksi pääovelle nousevaan luiskaan 15 minuutin taksiruutuja, mutta helsinkiläistaksit eivät niihin yleensä mahdu, koska muualta sairaalaan asiakkaita tuovat taksit käyttävät niitä jatkuvasti. Meidän autojemme pitää ajaa niiden etupuolelle - ja se on jo pysäyttämiskieltoaluetta.

Tänään aamupäivällä sairaalan paikalle tilaamat pysäköinninvalvojat valokuvasivat ja sakottivat takseja, jotka olivat vieneet asiakkaita ovelle kielloista huolimatta. Myöhemmin päivällä sairaalan turvallisuusosasto ohjeisti pysäköinninvalvojia lopettamaan sakottamisen. Kieltomerkki on kuitenkin edelleen paikallaan

– Olemme jutelleet tänään pysäköinninvalvojien kanssa siitä, että he pitäisivät maalaisjärjen mukana takseja sakottaessaan eivätkä kirjoittaisi virhemaksua heti. Autoa ei saa jättää oven eteen silti pidemmäksi aikaa, HUS-kiinteistöt oy:n valvontapäällikkö Lasse Himmanen sanoo.

Liikenne on Himmasen mukaan sairaalan pääoven edessä vilkasta ja sitä on haluttu rauhoittaa. Ongelma on virallisten parkkiruutujen liian pitkällinen varaaminen.

– Jos maalaistaksit, joita on tässä tilanteessa syytetty, eivät pitäisi taksipaikkoja varattuina 15 minuuttia pidempään, ongelmaa ei olisi ja paikat saataisiin siihen käyttöön, mihin ne on suunniteltu.

Helsingin taksiautoilijat ovat edelleen huolissaan erityisesti iäkkäistä potilaista, jotka pitää jättää kauaksi ovelta, jos parkkiruudut on varattu.

– Emmehän me voi niitä sairaita mummoja jättää luistelemaan jäiselle kadulle, vaan haluamme viedä heidät oven eteen ja auttaa sisälle asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.