Poliisi: Liverpoolin taksiräjähdyksessä kuollut matkustaja oli tuonut räjähteet taksiin itse – kolme kiinni terroriepäilyjen takia

Yksi ihminen kuoli eilen, kun taksi räjähti Britannian Liverpoolissa naistensairaalan edessä. Poliisin mukaan räjähteen taksiin oli kuljettanut matkustaja, joka kuoli räjähdyksessä itse.

Poliisi uskoo tunnistaneensa räjähteen tuoneen matkustajan, mutta tästä ei ole vielä täyttä varmuutta.

Poliisi otti räjähdyksen jäljiltä kiinni kolme miestä terroriepäilyjen takia.

Taksin kuljettaja onnistui pakenemaan ennen kuin hänen ajokkinsa räjähti tulipallona. Poliisin mukaan kuljettaja on sairaalassa ja hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Britanniassa oltiin juuri hiljentymässä viettämään ensimmäisen maailmansodan muistojuhlaa, kun räjähdys sattui. Sairaala on lähellä Liverpoolin katedraalia, jossa muistojuhlaa oltiin viettämässä.

Brittimedian mukaan taksin matkustaja olisi nimenomaan halunnut päästä katedraalille, mutta taksi ei päässyt ajamaan sinne, koska katuja oli suljettu juhlan takia.

Kaupungin viranomaisten mukaan kuljettaja oli alkanut epäillä matkustajansa aikeita ja lukinnut autonsa ovet ennen räjähdystä. 

–  Kuljettajan sankarillinen toiminta onnistui estämään kauhean tuhon sairaalan luona, kiitti Liverpoolin pormestari Joanne Anderson.

Liverpoolin naistensairaala on suurin laatuaan Euroopassa. Se ottaa vuosittain vastaan noin 50 000 potilasta, kertoo BBC.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja