Mainos

Takseissa aletaan esittää mainoksia

Ensimmäiset mainosmonitorit ovat käytössä noin 150:ssä pääkaupunkiseudun taksissa.

Syksyn aikana taksimainonta on tarkoitus aloittaa Turussa, Tampereella ja Oulussa. Ensi vuoden puolella ovat vuorossa ainakin Kuopio, Jyväskylä ja Vaasa.

-Ajatus on, että kaikki suurimmat kaupungit on haarukoitu, sanoo Suomen Taksimainos Oy:n toimitusjohtaja Harri Karlsson.

Aluksi mainosruudut asennetaan muutamiin kymmeniin autoihin kaupunkia kohti. Karlssonin mukaan pidemmän aikavälin tavoitteena on, että televisiomainoksia olisi esillä noin joka kolmannessa taksissa, pääkaupunkiseudulla useammassakin.

Karlssonin mukaan mallia taksitelevisioon ei ole otettu maailmalta. Still-kuviin perustuvia mainoksia takseissa on kyllä ollut aiemminkin, mutta mainostelevisio on uutta.

-Ainakaan meidän tiedossamme ei ole, että muualla olisi vastaavaa, sanoo Karlsson.

Mainosmonitori asennetaan kuljettajan viereisen etupenkin niskatyynyyn siten, että sitä katsellaan taksin takapenkillä. Kuljettaja sulkee ruudun, jos asiakas sitä pyytää. Karlssonin mukaan osa mainoksista on valtakunnallisia, osa alueellisia. Mainokset vaihdetaan kahden viikon välein.

Kaupallisten tahojen lisäksi mainosaikaa pyritään myymään mm. kaupunkien tiedotuskäyttöön. Myös elokuvien trailereiden esittäminen taksissa olisi mahdollista. Suomen Taksimainos Oy tekee mainospaikkasopimukset alueellisten taksiyhdistysten kanssa.

Yksittäinen taksiyrittäjä saa autoonsa asennettavasta mainostelevisiosta varsin pienen korvauksen, esimerkiksi Tampereella muutamia kymmeniä euroja kuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.