Mainos

Takseilla kaikki autot ajoon

Suurimpien kaupunkien taksikeskukset ovat varautuneet autoliikenteen lakkoon.

Autoliikenteen lakon alkaessa huomisiltana, taksikeskukset joutuvat hälyttämään ylimääräisiä autoja huomisiin vuoroihin jo tänään. Autoja yritetään saada ajoon ainakin puolet normaalia enemmän. Helsingissä tavoitteena on, että kaikki autot ovat ajossa.

- Kaikki autot saavat ajaa vapaasti. Tämä tarkoittaa sitä, että silloin kaupungissa liikkuisi 1400 taksia, kun normaalimiehitys on 1000 autoa. Ja lisäksi Vantaan ja Espoon puolelta autoja saattaa saapua n. 1000 eli eiköhän niillä pärjätä, arvioi Helsingin Taksi-Datan tiedottaja Piia Pouttu.

Jyväskylässä on myös jo ehditty laskea, että lakon alkaessa autojen tarve on ainakin 150. Arkipäivisin Jyväskylän ja Muuramen alueilla liikkuu 10 - 120 taksia. Lisäksi Jyväskylässä aiotaan lisätä välityskeskuksen työntekijöitä, jotta asiakkaiden palvelu olisi mahdollisimman sujuvaa.

- Meitä helpottaa Jyväskylässä paljon se, että täällä on parhaillaan hiihtolomat. Kaupunki on hiljentynyt aika lailla ja kyydin tarvetta on vähänlaisesti, kertoo Jyväskylän Aluetaksin toimitusjohtaja Keijo Huikko.

Myös Turussa, Tampereella ja Oulussa arvioidaan, että lisäautojen saaminen liikenteeseen ei tule olemaan ongelma. Ja jos kuljettajia ei löydy tarpeeksi, niin sitten auton rattiin nousevat taksiyrittäjät itse. Turun taksien puheenjohtaja Kari Jalonen muistelee aikaisempia lakkoja ja uskoo vankasti, että hommat hoidetaan vaikka ylitöinä.

- Pitkää päivää on tehty aikaisemminkin. Ei meitä yksi lakko pelota, niitä on nähty ennenkin.

Katso Leea Ollikaisen juttu ja politiikan toimittaja Raimo Pitkäsen haastattelu

Katso Jussi Kärjen analyysi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.