Mainos

Takkula siirtyi konservatiivien ja reformistien ryhmään

Keskustan euroedustaja Hannu Takkula vaihtaa taustapuolueettaan europarlamentissa. Uusi konservatiivien ja reformistien puolue ilmoitti tänään, että yksi liberaaliryhmässä istunut Suomen keskustan edustaja liittyy uuteen ryhmään.

Takkula ilmoitti jo eurovaalien jälkeen haluavansa keskustan lähtevän parlamentin liberaaliryhmästä. Hän ehdotti asiaa keskustan puoluehallituksessa, mutta ei saanut sille kannatusta.

Takkulan mielestä keskusta sopisi paremmin johonkin muuhun ryhmään kuin EU:n maataloustukien supistamista ajavaan, liittovaltiota haluavaan ja arvoliberaaliin ALDE-ryhmään. Hän ehdotti vaihtoehdoksi uutta perusteilla olevaa ryhmää. Keskustan pitäisi Takkulan mielestä seurata vaaliohjelmaansa, joka mm. suhtautui myönteisesti maatalouden harjoittamiseen myös vaalien jälkeen.

Uudessa EU-kriittisessä konservatiivien ja reformistien ryhmässä on kaikkiaan 55 edustajaa. 26 edustajaa on Britannian konservatiivisesta puolueesta. Puolan laki- ja oikeuspuolueesta on 15 edustajaa ja Tshekin kansallisdemokraattisesta puolueesta 9 edustajaa. Yhden edustajan puolueita ovat keskustan lisäksi Belgian LDD, Unkarin demokraattinen foorumi, Latvian kansallinen itsenäisyysliike ja Hollannin kritillisunioni. Muut keskustalaiset pysyvät liberaaliryhmässä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.