Mainos

Takkula menettää valtuustopaikkansa Rovaniemellä

Korkein hallinto-oikeus (KHO) vahvistaa, ettei EU-edustaja Hannu Takkula (kesk.) ollut vaalikelpoinen viime syksyn kunnallisvaaleissa. Päätöksen mukaan Rovaniemeä ei voi pitää Takkulan kotikuntana.

KHO asettui siten samalle kannalle kuin Rovaniemen hallinto-oikeus. Aiemmin Rovaniemen keskusvaalilautakunta oli sitä mieltä, että Takkula on vaalikelpoinen Rovaniemellä.

Takkula itse on katsonut, että hänellä on tiivis yhteys Rovaniemelle. Hänellä on asunto Brysselissä, Rovaniemellä ja Turussa.

KHO:n mukaan Takkulan kotikunta ei ole Rovaniemi, koska hän ei käy siellä töissä ja hänen perheensäkin asuu Turussa. Hän joutuu luopumaan valtuustopaikastaan Rovaniemellä.

Europarlamentaarikko Takkula kommentoi Verkkoapilalle, että on hyvä, kun asiaan saatiin selkeys.

- Onhan tämä mielenkiintoinen tilanne, koska kaksi asuntoa on muillakin, hän sanoo viitaten kansanedustajien asemaan.

KHO:n päätös kotipaikkakunnasta saattaa vaikuttaa myös eduskunnan korvauskäytäntöön. Monet kansanedustajat ovat nostaneet pitkämatkalaisille tarkoitettua kulukorvausta, vaikka heidän perheensä todellisuudessa on asunut pääkaupunkiseudulla.

Helsingin Sanomat laski taannoin, että tällaisia kansanedustajia on yhdeksän. Heidän joukossaan on muun muassa valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.), joka on kunnanvaltuutettu Siilinjärvellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.