Mainos

Takavarikoidut nettiviinat saa vihdoin ulos tullista

Tulli luovuttaa ainakin 120 000 litraa alkoholijuomia, jotka ovat olleet lukkojen takana nettiviinoihin liittyvän rikosjutun takia. Helsingin käräjäoikeus vapautti juomat takavarikosta tänään.

Tulli lupasi tiedottaa lähipäivinä, miten asiakkaat saavat tilaamansa tuotteet. Juomista täytyy maksaa vero.

Osa juomista on oluita ja mietoja viinejä, joten ne saattavat olla pilaantuneita viruttuaan vuosia varastossa. Tulli lupaa korvata kelvottomiksi menneiden tuotteiden hankintahinnan juomien omistajille.

Aluksi juomat olivat tullin hallussa valmisteverolain nojalla. Sen jälkeen siksi, että niitä ennen alkoholilain muutosta kaavailtiin menetettäväksi valtiolle. Loppuvaiheessa juomia pantattiin siltä varalta, että niitä tarvittaisiin todisteina oikeudenkäynnissä.

Oikeudessa on kiistelty siitä, ovatko Viinikauppa.comin taustavaikuttajat harjoittaneet alkoholin kaukomyyntiä ja jos ovat, onko se kiellettyä.

Valtionsyyttäjä on vaatinut kolmelle ehdotonta vankeutta ammattimaisesta alkoholipitoisen aineen välittämisestä. Epäillyt ovat kiistäneet syytteet.

Jutun pääkäsittely päättyi tänään. Oikeus miettii helmikuuhun, ratkaiseeko se tapauksen suoraan vai pyytääkö ennakkoratkaisua EY-tuomioistuimesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.