Mainos

Takapiru: Aitous Soinin menestyksen takana

Puheenjohtaja Timo Soini keräsi onnitteluja perussuomalaisten vaalijuhlissa. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaiset nousi tämän syksyn kuntavaalien kiistattomaksi voittajaksi. Puolue yli viisinkertaisti kannatuksensa edellisistä vaaleista. Mies Timo Soinin takana, markkinointisuunnittelija Jukka Jusula selittää Soinin suosiota hänen aitoudellaan.

- Kyllähän meissä jokaisessa asuu pieni Soini. Semmoinen, joka tietää, miten asiat oikeasti on, mutta haluaisi vähän kaunistella ja parannella, haluaisi esittää itsensä pikkuisen fiksummassa valossa kuin on. Mutta se soinilaisuus on sitä, että sanotaan asia just niin kuin se on. Se näkyy ihmisestä milloin olet sanojesi takana, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Jusula suitsuttaa.

Jusula ja Soini ovat tehneet yhteistyötä vuoden 2003 eduskuntavaalikampanjasta lähtien. Jusulan mukaan Soini asettui hänen ehdottaman 'kuulen ääniä' -sloganin taakse vasta muutaman päivän harkinnan jälkeen. Siitä lähtien miehet ovat kulkeneet samoja polkuja. Jusula korostaakin yhdessä tekemisen tärkeyttä.

- Yksi heittää yhden jutun, toinen toisen. Kyllä sä tiedät kun kaverukset snakkaa, niin kyllähän siinä lähtee läppä lentoon, Jusula kuvailee työparin aivoriihiä.

Valtio-opin professori Jan Sundberg on arvioinut, että perussuomalaiset ovat vakava tekijä seuraavissa eduskuntavaaleissa.Hän toteaa keskustan nettilehdessä Verkkoapilassa, että perussuomalaisista on tullut kuntavaalivoiton ansiosta pysyvä ilmiö ja tekijä kotimaiseen politiikkaan.

Jusula on luonnollisesti samaa mieltä.

- Soini tullut jäädäkseen, mutta se ei johdu siitä, että Timo on tullut tähän, vaan siitä, että Timosta on siirtynyt jotain sinun sydämeesi, Jusula toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja