Mainos

Takana musta huumevuosi

Viime vuoden huumetilastot näyttävät synkiltä. Aikaisempien vuosien kasvu jatkui muuttumattomana. Takavarikot ja rikosilmoitukset lisääntyivät toistakymmentä prosenttia.

Useammassa kuin joka toisessa Suomen kunnassa tehtiin viime vuonna takavarikko - edellisenä vuotena vain joka neljännessä. Poliisi pitää huumevuotta kaikkien aikojen mustimpana. Huumerikoksista epäiltyjen määrä jatkoi nousuaan viime vuonnakin.

Viranomaiset ovat nyt huolestuneita heroiinista. Kuolemat, joissa heroiini on ollut osallisena, ovat lisääntyneet. Puolet kuolleista heronisteistä on alle 25-vuotiaita. Kyse ei ole vain pääkaupunkiseudun ja Turun ongelma. Mustaa aluetta on yllättäen myös Jyväskylä. Muita ilmiöitä huumemaailmasta on se, että poliisi onnistui paljastamaan isoja liigoja. Puhelinkuuntelu auttoi tekemään isoja takavarikkoja.

Automurrot ja varkaudet lisääntyvät sillä huumeiden käyttäjät tarvitsevat rahaa. Tämä siitä huolimatta, että huumeiden hinnat ovat lisääntyneen tarjonnan myötä pudonneet. Huumeisiin liittyvät sairaudet lisääntyvät. Lähinnä kyse on neulahuumeita käyttävien c-hepatiitistä ja hiv:stä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.