Mainos

"Takakonttitapauksen" yksityiskohtia tutkitaan

Henkilöauton takakontista löytyi maanantaiaamuna ilman matkustusasiakirjoja reissaava ulkomaalainen. Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena.

Henkilöauton takakontissa Nuijamaan rajanylityspaikalla Suomeen yrittäneen ulkomaalaisen ja auton suomalaisen kuljettajan vangitsemisesta päätetään huomenna Lappeenrannan käräjäoikeudessa. Molemmat epäillyt ovat pidätettyinä Lappeenrannan poliisin suojissa.

Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena. Yksityiskohdista poliisi ei halua toistaiseksi kertoa tutkinnallisista syistä.

Tapausta tutkii Kaakkois-Suomen alueellinen tutkintayksikkö, joka toimii Lappeenrannan poliisin yhteydessä. Yksikköön kuuluu poliisin, tullin ja rajavartioston edustajia.

Nuijamaan rajanylityspaikan tullitarkastaja löysi maanantaiaamuna henkilöauton takakontista ulkomaalaisen, joka yritti Suomeen kätkeytyneenä ja ilman matkustusasiakirjoja. Rajavartioston edustajan mukaan tapaus on äärettömän harvinainen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.

Esimerkiksi Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla ja EU:n ulkorajoilla ajoneuvoon kätkeytyminen sen sijaan on melko yleistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.