Mainos

Taiwanin presidentti: Tilanne pysyy ennallaan

Taiwanin uusi presidentti Chen Shui-bian lupasi virkaanastujaispuheessaan lauantaina, että hän ei julista saarta itsenäiseksi, jos Kiina ei hyökkää alueelle.

Sovittelevassa puheessaan Chen lupasi myös, että hän ei aio määritellä Kiinan ja Taiwanin suhteita "valtioidenvälisiksi", kuten hänen edeltäjänsä Lee Teng-hui teki.

-En virkakaudellani järjestä kansanäänestystä vallitsevan asiantilan muuttamiseksi sen paremmin itsenäisyyden kuin jälleenyhdistymisenkään suhteen, lupasi Chen.

Kiina syytti vilpittömyyden puutteesta

Kiina syytti Taiwanin uutta presidenttiä Chen Shui-biania "vilpittömyyden puutteesta" ensimmäisissä kommenteissaan Chenin virkaanastujaispuheesta.

Kiina sanoi kyllä panneensa merkille kaikki uuden presidentin puheessaan tekemät lupaukset, mukaanlukien sen, että Taiwania ei julisteta itsenäiseksi. -

Mutta hänen asenteensa avainkysymykseen eli "yhden Kiinan" -periaatteen hyväksymiseen oli välttelevä ja epäselvä, sanottiin uutistoimisto Xinhuan välittämässä lausunnossa. Kiina on jo aikaisemmin varoittanut Taiwania siitä, että mikäli Chen ei hyväksy "yhden Kiinan"-periaatetta hän leikkii tulella.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.