Mainos

Taiwanin presidentti jatkaa toimessaan

Presidentti Chen Shui-bian on syvällä korruptiosyytteissä. Taiwanin parlamentti ei kuitenkaan pudottanut häntä palliltaan.

Kansanliike Taiwanin presidenttiä Chen Shui-biania vastaan ei tuonut tulosta maan parlamentissa. Presidentin erottamista vaatinut aloite sai taakseen 119 kansanedustajaa, kun hyväksymiseen olisi tarvittu 148 ääntä. Äänestykseen osallistui vain 133 edustajaa.

Shui-biania syytetään korruptiosta ja taloudellisista skandaaleista. Hänen vaimonsa väitetään ottaneen vastaan tavaratalojen lahjakortteja miljoonien Taiwanin dollarien arvosta. Hänen vävynsä on puolestaan ollut toukokuusta lähtien pidätettynä sisäpiirikaupoista epäiltynä.

Mielenosoitukset presidentin ympärillä ovat velloneet Taiwanissa jo viikkoja. Myös äänestyksen aikana tuhannet Chenin tukijat ja vastustajat huusivat parlamenttitalon ulkopuolella heilutellen kylttejään. Tapahtumaa rauhoitteli 4000 mellakkapoliisia.

Oppositio jatkaa taistelua

Chen esitti äänestyksen jälkeen kansalaisille anteeksipyynnön viime kuukausien tapahtumista, joiden hän myönsi nakertaneen Taiwanin sisäistä eheyttä. Hän lupasi myös poliittista dialogia kotimaassa ja ulkomailla, jotta yhteiskuntarauha saataisiin palaamaan.

- Nyt äänestys on ohi ja maan on palattava normaaleihin toimintoihin, Chenin demokraattisen edistyspuolueen puheenjohtaja Yu Shyi-kun sanoi.

Taiwanin oppositio puolestaan ei aio jättää asiaa tähän. Se haluaa muun muassa saada epäluottamuslauseen presidentin johtaman puolueen hallitukselle ja pysäyttää tämän ajamat lakiesitykset.

- Hän ei voi edustaa maata eikä johtaa kansaa sisäisesti menetettyään ihmisten luottamuksen ja arvostuksen, nationalistipuolueen puheenjohtaja Ma Ying-jeou sanoi.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.