Mainos

Taiwanin lentoturmassa mysteerin aineksia

Taiwanissa lauantaina meriensyöksyneen jumbojetin mustat laatikot on tänään paikallistettu Etelä-Kiinan merestä. Sukeltajien arveltiin saavan koneen lentotiedot ja ohjaamon keskustelut tallentavat laitteet ylös noin 50 metrin syvyydestä vielä tämän päivän kuluessa.

Toistaiseksi tiedetään varmuudella vain se, että China Airlinesin Boeing 747-200 -kone hajosi neljään osaan kesken lennon lähes 10 kilometrin korkeudessa. Tutkijoita ihmetyttää kuitenkin se, että tutkakuvien mukaan suurista osista kolme jatkoi hetken matkaansa lentosuuntaan kun taas yksi putosi lennettyään ensin päinvastaiseen suuntaan.

Onnettomuudessa saivat surmansa kaikki koneessa olleet 225 ihmistä. Merestä on tähän mennessä poimittu 80 ruumista. Onnettomuuden mahdollisena syynä on pidetty koneen polttoainetankin räjähdystä. Merestä kerätyt ruumiit ovat kuitenkin melko ehjiä eikä niissä näy merkkejä palovammoista. Myös ohjuksen osuminen koneeseen on taiwanilaisten mukaan poissa laskuista. Koneessa olleiden ulkomaalaisten taustat on niin ikään tarkastettu, eikä mikään viittaa terrorismiin.

China Airlines -yhtiön mukaan kyseessä ei voi myöskään olla teknisiin laitteisiin tullut vika, koska koneen lentäjät eivät ilmoittaneet minkäänlaisista ongelmista ennen onnettomuutta. Jäljelle jääneitä vaihtoehtoja ovat ainakin metallin väsyminen, turbulenssi tai tuntemattomasta syystä tapahtunut äkillinen matkustamon paineen väheneminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.