Mainos

Taiwanin Chen hyväksyi kansanäänestyslain

Kansanäänestys on raivostuttanut Kiinan, sillä se katsoo Taiwanin tavoittelevan itsenäisyyttä.

Taiwanin presidentti Chen Shui-bian on allekirjoittanut kohulain, joka sallii kansanäänestyksen järjestämisen saarella. Kansanäänestys on raivostuttanut Kiinan, joka katsoo Taiwanin tavoittelevan itsenäisyyttä.

-Tämä on historiallinen hetki; se sallii meidän toteuttaa unelmamme. Toivottavasti tämän lain allekirjoittamisen myötä 23 miljoonaa ihmistä Taiwanissa pääsee jakamaan kansanäänestyksien tuomat perusoikeudet ja -arvot, Chen sanoi.

Kansanäänestys on tarkoitus järjestää 20. maaliskuuta presidentinvaalien yhteydessä. Siinä on tarkoitus päättää, vaaditaanko Kiinaa poistamaan sadat kohti saarta suunnatut ballistiset ohjukset. Taiwan on useaan otteeseen korostanut, ettei kansanäänestyksellä ole mitään tekemistä itsenäisyyden kanssa, vaan se ainoastaan symboloi Taiwanin demokratiaa.

Taiwanin kansanäänestystä ovat kuitenkin vastustaneet niin Yhdysvallat, Euroopan unioni kuin Japanikin, koska sen pelätään entisestään lisäävän jännitteitä alueella. Kiina on kutsunut suunnitelmaa "moraalittomaksi" ja "itsekkääksi" ja vannonut murskaavansa kaikki saaren itsenäisyyspyrkimykset. Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.