Mainos

Taiwanilla sotaharjoitus

Taiwan aloitti tänään kaksipäiväisen sotaharjoituksen, jonka arvellaan kuumentavan maan ja manner-Kiinan välejä entisestään. Taiwanin asevoimat mittelee kykyjään ja esittelee kalustoaan vain viikkoa ennen naapurissa sijaitsevan Hongkongin siirtymistä Kiinalle.

Taiwanin presidentti Lee Teng-hui sekä joukko korkea-arvoisia hallituksen ja puolustusvoimien edustajia vieraili Tainanin lentotukikohdassa tänään katsastamassa Taiwanin puolustusvoimien kalustoa. Sotaharjoituksen käynnistäneen vierailun aikana presidentille esiteltiin huipputekniikkaa hyväksi käyttäen rakennettuja aseita, kuten ohjuksen torjuntaan tarkoitettuja ohjuksia. Kyseiset amerikkalaisvalmisteiset Patriot-ohjukset ampuvat alas vihollisen lähestyvät ohjukset.

Lisäksi presidentti ja hänen seurueensa tutustuivat Taiwanin hankkimiin uusiin amerikkalaisiin ja ranskalaisiin hävittäjiin ja tiedusteluhelikoptereihin. Taiwanin hallituksen mukaan sotaharjoituksen ajankohta lyötiin lukkoon jo vuosi sitten eikä sillä ole mitään tekemistä Hongkongin luovutuksen kanssa.

Presidentin vierailun isännät kuitenkin antoivat ymmärtää, että Taiwan tulee ainakin sotilaallisesti mainiosti toimeen omillaan. Taiwan on kieltäytynyt jyrkästi Kiinan yhdistymistarjouksesta, jonka mukaan manner-Kiina ja Taiwan yhdistyisivät yhdeksi valtioksi, mutta maat säilyttäisivät silti omat erilaiset järjestelmänsä.

Hongkongin siirtyminen Kiinalle tapahtuu juuri tällaisen järjestelyn mukaan. Taiwanista ja Kiinasta tuli erillisiä valtioita vuoden 1949 sisällissodan jälkeen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.