Mainos

Taiwanilaiskone kaapattiin Kiinaan

Kiinan poliisi pidätti tänään taiwanilaisen matkustajakoneen kaapparin sen jälkeen kun kone oli laskeutunut Xiameniin, kertoivat viranomaiset. Koneen kaapannut työtön toimittaja on pyytänyt turvapaikkaa Kiinasta. Taiwan vaati Kiinaa palauttamaan kaapparin heti, jotta hänet voitaisiin asettaa oikeuden eteen Taiwanissa.

Boeing 757-kone oli juuri lähtenyt Taiwanin eteläosasta Kaohsiungista kohti pääkaupunkia Taipeita, kun taiwanilainen toimittaja valeli itsensä bensiinillä ja määräsi koneen lentämään kohti manner-Kiinaa.

Koneessa oli 150 matkustajaa ja kuusi tai seitsemän miehistön jäsentä. Kone laskeutui vajaata kahta tuntia myöhemmin Xiameniin Kiinan kaakkoisosaan.

Taiwanilaisten viranomaisten mukaan kaappaaja on 45-vuotias toimittaja, joka sai vajaa vuosi sitten Kaohsiungissa potkut lehdestä alkoholin aiheuttamien käytöshäiriöiden vuoksi.

Taiwanilainen kone kaapattiin viimeksi Kiinaan vuonna 1986, jolloin Boeing 747-rahtikoneen ohjaaja lensi koneen Etelä-Kiinaan. Kiina palautti tällöin koneen ja sen kaksi miehistön jäsentä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.