Mainos

Taiwanilaiset liikkeellä rikollisuutta vastaan

Yli 20 000 taiwanilaista kerääntyi tänään osoittamaan mieltään väkivaltaisuuksia vastaan maan pääkaupungissa Taipeissa. Mielenosoittajat sai kadulle hallituksen kyvyttömyys vähentää rehottavaa rikollisuutta.

Mielenosoittajat ovat erityisen järkyttyneitä viime viikolla tapahtuneesta teinitytön murhasta. Pai Hsiao-yen (17), kuuluisan taiwanilaisnäyttelijättären ainoa tytär, kidnapattiin ja löydettiin hukutettuna.

Mielenosoittajien mukaan murha oli räikeä esimerkki siitä, että maan hallitus ei kykene suojelemaan kansalaisiaan.

Mielenosoittajien oli määrä marssia presidentin virka-asunnolle ja vaatia kirjeessä pääministeri Lien Chanin eroa. Reitin varrelle oli komennettu 2500 mellakka- ja sotilaspoliisia, vaikka järjestäjät ilmoittivat marssin olevan rauhanomainen.

-Vaadimme anteeksipyyntöä (presidentti) Lee Teng-huilta ja pyydämme (pääministeri) Lien Chania eroamaan, mielenosoitusta johtava Lee Tien-chien totesi.

Pääoppositiopuolueen, demokraattisen edistyspuolueen, johtaja Lin Yi-hsiung puolestaan totesi, että mielenosoitus ei ole puoluepoliittinen, vaan "marssi taiwanilaisten hyvinvoinnin puolesta".

Mielenosoittajien kantamissa kylteissä oli kuitenkin nähtävissä myös hallituksen vastaista mielialaa. Jo viime joulukuussa sisäasiainministeri Lin Feng-cheng myönsi, että Taiwanin yhteiskunnallinen tilanne on heikentynyt hälyttävästi, sillä rikollisuus oli kasvanut vuodesta 1990 vuoteen 1996 jopa 80 prosenttia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.