Mainos

Taiteilijaperheen koti

Pienen kaupungin sydämessä seisoo vuonna 1946 rakennettu omakotitalo, kerrostalojen kainalossa. Talossa asuu nelihenkinen perhe, joka on pikkuhiljaa, kolmen vuoden aikana korjannut ja remontoinut alkuperäisessä asussaan ollutta taloaan.

Talon suuret ja valoisat huoneet on sisustettu rennosti. Olohuoneen ensimmäinen katseenvangitsija on vanha kaappi, joka oli alunperin paksun ruskean maalin peitossa. Kun maali oli rapsutettu pois, sai rouva inspiraation ja koristemaalasi kaapin uuteen uskoon. Taitavasti huolimaton salmiakkikuvio ja pikkuenkelit tekevät huonekalusta aivan vastustamattoman hauskan. Myös ikkunan edessä oleva pöytä on kaivettu esiin maalipintojen alta.

Taitelijan tyttärenä perheen äiti on elänyt taiteen keskellä koko ikänsä. Jo pienenä neitinä hän sai vanhempien taiteilijaystäviltä taidetta lahjaksi ja sitä onkin kertynyt vuosien varrella paljon.

"En osaa elää ilman maalauksia seinillä. Kun meillä oli remontti ja taulut olivat vähän aikaa poissa, tunne oli kuristava. Kun taulut tulivat takaisin, tulivat myös ikkunat eri maisemiin ja mielikuvitukseen", hän sanoo.

Juhlavat pariovet johdattavat meidät ruokasaliin. Suuren pöydän ympärille on kerätty erilaisia ja erivärisiä tuoleja, joita yhdistävä tekijä on selkänojan kolme pinnaa. Huoneen tunnelma on mutkattoman ihana – vanhoja kaappeja, taidetta ja värillistä lasia. Takan päällä oleva veistos on yksi useasta täällä olevasta Erkki Kannoston töistä. Kaikissa kodin huoneissa on pieni leikkipiste perheen tyttärien iloksi. Lapset ja vanhemmat viihtyvät ja pysyvät tyytyväisinä samassa tilassa.

Lastenhuone oli ensimmäinen, joka remontoitiin muuton yhteydessö. Vanhat sivustavedettävät sängyt sopivat talon tunnelmaan. Sininen pikkusiskon vuode on myös seinällä olevissa Josef Pullistus -kirjan kuvissa. Tilavan huoneen katseenvangitsijana toimivat oviaukon renkaat, jotka ovat jatkuvassa käytössä.

Kun keittiöön tullaan ruokasalista, tervehtii tulijaa upea punainen seinä. Remontissa keittiö sai muutaman neliön lisää, kun wc purettiin sen nurkasta pois. Tilalle tuli hauska kahvipiste, jonka pöytä napattiin pihalta ja allas kierrätyskeskuksesta.

Mennään viimeiseksi yläkertaan. Portaat johtavat makuuhuoneeseen. Punainen seinä varastaa intohimoisesti huomion heti! Kolmesta osasta tehdyt jakkarat toimivat makuuhuoneen yöpöytinä.

(T.i.l.a. 6.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.