Mainos

Taiteiden yötä vietetään Helsingissä aiempaa laajemmin

Kaupunkitapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa perjantai-iltana. Uutena tapahtuma-alueena on Kaartinkaupunki.

Helsingin keskustassa ja lähiympäristössä vietetään tänään yhdeksättätoista Taiteiden yötä. Luvassa on yli 200 tapahtumaa eri puolilla kaupunkia.

Aikaisemmista vuosista eroten ohjelmaa on enemmän ja se painottuu erityisesti myöhäiseen iltaan ja yöhön. Elokuun lopun kaupunkitapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa torstain sijaan perjantaina, jotta yhä useammalla on mahdollisuus osallistua myöhempiin näytöksiin.

- Halusimme tehdä oikeasti yöllistä tapahtumaa, Taiteiden yötä, ja sillä tapaa saada kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen. Se on yksi syy perjantaihin siirtymiseen, kertoo tuottaja Suvi Saloniemi.

- Uskon, että yhä useampi kiinnostuu lähtemään katselemaan kulttuuria ja voi ottaa illan rennosti, eikä tarvitse katsella kelloa, kun ei välttämättä ole huomenna työpäivä.

Tapahtumat ovat pääasiassa ilmaisia. Järjestäjät toivovat kaupungin näyttävän uudenlaisen puolensa entistä vahvemmin. Uutena tapahtuma-alueena Taiteiden yössä on Kaartinkaupunki, jossa unohdettu Kasarmitori herätetään henkiin.

Yksi näyttävimmistä ulkoilmanäytöksistä on melbournelaisen tanssiryhmä Strange Fruitin teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistävä The Field -esitys. Tanssiryhmän jäsenet keinuvat nelimetristen taipuvien tankojen päissä Eduskuntatalon edessä kahdessa eri näytöksessä. Ryhmä on kiertänyt 44 eri maassa ja tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Uuden puolen totutusta ympäristöstä voi nähdä myös Kontulassa, jonka uimahalliin on mahdollisuus päästä yöuinnille tunnelmavalaistuksessa. Myös Kiikun alikulkutunneli saa uutta ilmettä, kun ryhmä paikallisia nuoria toteuttaa sinne yön aikana taideteoksen.

Lasipalatsin aukion Kinopiha ja Kontula-aukio muutetaan yhden yön ajaksi ulkoilmaelokuvateattereiksi. Unelmien elokuvat -tapahtumassa näytetään kolme elokuvaa, jotka on valittu yleisöäänestyksen perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.